Antena Căutare

România e cu sufletul la gură! Simona Halep joacă astăzi în FINALA de la Roland Garros

Toți românii stau astăzi cu sufletul la gură și cu pumnii strânși. După 34 de ani, o româncă, pe numele ei MARE, Simona Halep, se află în finala turneului de tenis de la Roland Garos.

În 1980, Virginia Ruzici ajungea până în finală, după ce cucerise titlul în 1978 şi mai disputase un penultim act în 1976. De asemenea, Florenţa Mihai atinsese finala în 1977 şi cu un an înainte semifinalele.

De atunci, s-au mai vehiculat câteva nume, însă tenisul s-a limitat, în România, la Ilie Năstase, de două ori numărul 1 mondial, în 1972 și, mai apoi, în 1973, anul în care a câștigat turneul Rolland Garros.

Încă un fragment de istorie s-a consumat ieri, la Paris. Super Simona, așa cum a fost ea poreclită de către susținători, s-a impus în fața adversarei Andrea Petkovic, cu scorul de 6-2, 7-6. A mai bifat o victorie, în urma căreia s-a calificat în FINALĂ. Mai mult decât atât, în urma ultimelor rezultate, Halep a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA.

Astăzi, o întâlnește pe rusoica Maria Șarapova, în lupta pentru primul titlu de Grand Slam. Cristian Ţopescu şi Dumitru Hărădău vor comenta finala de la Rolland Garos, care va începe la ora 16:00 și va putea fi urmărită, în direct, la Antena 3.

România e la picioarele tale! Bafta, Simona!

Simona Halep, drumul de la primul serviciu până la celebritate!... Victorie! Junioarele Ducu și Roșca au câștigat Roland Garros-ul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x