Antena Căutare

Rugby la minus 130 de grade!!!

In vreme ce sportivii de la noi se plang la prima adiere de vant si intra in panica la a doua picatura de ploaie, exista in Tara Galilor niste baieti care se pregatesc la -130 de grade

Vorbim de componentii nationalei de rugby, semifinalisti de Cupa Mondiala si castigatori ai Turneului Celor Sase Natiuni. In spatele acestor performante, regasim un regim de antrenament extrem de dur.

Ora sase dimineata ii prinde pe galezi la centrul Spala Centranly Osnerdek. Au ales Polonia pentru cantonamentul dinaintea internationalelor din noiembrie, ultimele meciuri ale anului.

La 6:30, daca inca nu te-ai spalat pe fata, o poti face la piscina. Dupa jumatate de ora de “balaceala” epuizanta, rugbistii primesc doar apa. Nimic de mancare in dimineata asta. “Stim cat de mult dorm, ce mananca si cat le trebuie pentru a se odihni dupa sedintele de pregatire”, zice, conform Daily Mail, Adam Beard, preparatorul fizic al lotului.

Urmeaza alergarile si exercitiile fizice de pe teren, filmate si vizionate de nenumarate ori pentru ca staful sa-si poata da seama care sunt miscarile care consuma mai multa energie in timpul unui joc. Recuperarea se face intr-o zona special amenajata. Frig mare. Crioterapie la cote inalte.

Baietii lui Rob Howley pasesc mai intai la -70 grade, acolo unde zabovesc pret de treizeci de secunde. Acomodare pentru “inghetul adevarat”. Doua minute si jumatate la -130 de grade. O exagerare a codului rosu pe care galezii o indura la bustul gol. Sistemul e de cinci ori mai eficient decat clasicele bai in gheata frecventate pe la noi.

Masa, antrenament si somn devreme

Dupa masa si o serie de “lupte” in sala, rugbistii revin la crioterapie. Finalul de zi aduce masa, pana in sase dupa-amiaza, o ora de haltere si alte doua de antrenamente fizice usoare pe ritmuri muzicale.

Pentru George North si compania stingerea e la ora 21:00. “La prima sosire aici, le spuneam mereu ce sa faca, acum sunt obisnuiti. Intensitatea antrenamentelor ii face sa respecte cu strictete programul”, concluzioneaza Beard.

Ziua urmatoare se ghideaza dupa acelasi program, doar sosesc meciurile cu Argentina, Samoa, Noua Zeelanda si Australia, iar asteptarile sunt mari.

Planeta se va scufunda? Planeta s-a scufundat, deja!... Ferguson ramane vesnic pe "Old Trafford"! United ii face statuie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x