Antena Căutare

Statistica ”dublelor” în care Steaua/FCSB câștigă turul cu 1-0 ne spune cine se va califica azi! Povestea unor retururi de coșmar pentru steliști

Lazio - FCSB, programat astăzi, de la ora 20:00, este duelul latin în urmă căruia vom afla care va fi echipa calificată în optimile de finală ale Europa League. Dată favorită ultra-clară înainte de această ”dublă”, Lazio a avut probleme mari la București, acolo unde a pierdut cu 1-0. Putea fi 1-1 sau 2-0, dacă ne gândim la ocazia lui Budescu din final. Așa însă, Lazio are de remontat un dezavantaj minim, iar istoria o ajută.

Echipa lui Nicolae Dică visează la ”optimile” Europa League, însă statistica ultimilor ani nu este una favorabilă pentru roș-albaștri. Din 1989 până azi, Steaua/FCSB are 5 meciuri în Liga Campionilor/Cupa Campionilor și Europa League/Cupa UEFA în care a început returul cu avantaj de 1-0. Din păcate pentru steliști, doar o dată s-au calificat mai departe.

1989: 1-0 cu PSV în tur, 1-5 în retur
Pe 1 noiembrie 1989, PSV spulbera Steaua cu 5-1 la Eindhoven, într-un meci din turul 2 al Cupei Campionilor, ediţia 1989-1990. După ce Steaua s-a impus cu 1-0 în tur, gol Lăcătuş, returul de pe "Philips Stadium" din Eindhoven a început la fel de bine pentru roş-albaştri. ”Lăcă” a deschis scorul, dar Steaua a căzut după pauză, când Romario a bifat un hat-trick, într-un meci în care Ellerman a reuşit şi el "dubla"(5-1), iar PSV s-a calificat în sferturi.

2014: 1-0 cu Ludogorets în București, 0-1 si eliminare la penalty-uri în retur
În urmă cu 4 ani, Steaua a ratat în mod dureros calificarea în grupele UEFA Champions League, fiind eliminată din play-off la loviturile de departajare de Ludogorets Razgrad, pentru care Cosmin Moți a apărat două penalty-uri, intrând între buturi după eliminarea portarului Stoyanov. Campioana României mergea atunci în grupele UEFA Europa League.

Steaua a trăit momente dificile și în Cupa UEFA/Europa League:

2006: 1-0 cu Middlesbrough în tur, 2-4 în retur
În aprilie 2006, suflarea stelistă cunoaștea una dintre cele mai negre nopți din istorie. Steaua reușea să ajungă până în semifinalele Cupei UEFA, unde a fost însă eliminată dramatic de Middlesbrough, după victoria cu 1-0 de la București și înfrângera din Anglia, 2-4, acolo unde Steaua a condus cu 2-0 (3-0 general). Middlesbrough a avut o revenire incredibilă și a întors scorul, eliminându-i pe roș-albaștri după victoria cu 4-2.

2013: 1-0 cu Chelsea în tur, 1-3 în retur
Acum o jumătate de secol, Steaua reușea o performanță uriașă și elimina Ajax în 16-imi. A urmat apoi încă o dublă onorabilă cu Chelsea. A fost tot 1-0, la București, după golul lui Rusescu, însă bucureștenii au pierdut calificarea la Londra, scor 1-3, după reușitele semnate de Mata, Terry, Torres, respectiv Chiricheș.

2010: 1-0 cu Grasshopper în tur, 0-1 și calificare in retur
Unica rază de lumină a Stelei după o victorie cu 1-0 în tur a fost în 2010. Cu Tătărușanu între buturi și Ilie Dumitrescu pe bancă, Steaua a eliminat-o pe Grasshopper Zurich, calificându-se în grupele Europa League. A fost tot un meci dramatic, bucureștenii calificându-se după loviturile de departajare.

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, trece prin momente dificile. Veste cruntă primită de legenda stelistă din partea ... ULTIMA ORĂ! Gigi Becali a câștigat procesul pe tema numelui ”FCSB” cu Florin Talpan. Ce nume va purta în continuare echi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x