Antena Căutare

Steaua/FCSB, trei decenii de suferință contra echipelor din Italia! Tradiția o califică fără emoții pe Lazio în ”optimi”

De-a lungul ultimilor 20-30 de ani, Steaua a întâlnit numeroase echipe din campionatele importante ale Europei. Steliștii au întâlnit și chiar au eliminat în dese rânduri echipe din Anglia, Spania, Olanda, Belgia și Franța. Niciodată însă roș-albaștrii nu au reușit să învingă măcar o echipă din Italia!

Acum, la tragerea 16-imilor de finală din Europa League, sorții au fost nemiloși cu cei de la FCSB, urmașii Stelei, și le-au scos în cale o echipă din țara neagră. Pe 15 februarie la București, iar apoi pe 22 februarie la Roma, Dică & co. trebuie să realizeze imposibilul: să elimine o echipă din Serie A.

Din 1984 până în prezent, FCSB/Steaua n-a reuşit niciodată să se impună în faţa unei trupe din Italia şi a marcat într-un singur meci din 13 disputate all-time!

Dintre toate aceste 13 dueluri, în două Steaua a fost foarte aproape de fericire. Mai întâi, pe 6 decembrie 1995, steliștii au scos un 0-0 valoros cu Juventus, în grupele Ligii, într-un meci care s-a disputat pe Ghencea, în condiţii extreme: terenul acoperit cu zăpadă, îngheţat, iar temperatura a fost de -10 grade.

Apoi, pe 30 septembrie 2010, Steaua a încheiat la egalitate, scor 3-3, cu Napoli, într-un meci de infarct. Steliștii lui Lăcătuș au avut 3-0 in minutul 16, dar eliminarea lui Kapetanos (31') a schimbat total cursul jocului. S-a incheiat 3-3 după un gol egalizator marcat de Cavani în minutul 90+7.

Toate meciurile FCSB-ului/Stelei împotriva formațiilor din Italia:
Roma - Steaua 1-0, 0-0
AC Milan - Steaua 4-0
Steaua - Genoa 0-1, 0-1
Juventus - Steaua 3-0, 0-0
Parma - Steaua 1-0
Sampdoria - Steaua 0-0
Fiorentina - Steaua 0-0, 1-0
Steaua - Napoli 3-3, 0-1

Neoficial, Steaua are o victorie de răsunet obținută în urmă cu 9 ani împotriva italienilor. În iulie 2008, Steaua juca, pe Ghencea, un amical de gală, cu AS Roma, o înfruntare între vice-campioanele din România şi Italia la acea vreme.

Lăcătuș a trimis în teren atunci o echipă alcătuită din Zapata - Golanski, Rădoi, Ghionea, Petre Marin - Pleşan, Ovidiu Petre, Szekely, Nicoliţă - Dayro Moreno și Arthuro, iar în final românii au avut câștig de cauză: scor 3-1. Dayro Moreno, Neaga și Stancu marcau atunci pentru echipa din Ghencea.

Rivala FCSB din Europa League a stârnit unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul românesc. Dinamo - Lazio 1-3 d... Simona Halep luptă pentru un nou trofeu! Liderul WTA are o misiune imposibilă: trebuie să oprească o hegemonie de 6 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x