Antena Căutare

Tenis: Sportivii de top fac donaţii, cei slab clasaţi se gândesc la cum vor supravieţui financiar în perioada fără turnee

În timp ce sportivii de top din tenisul mondial au făcut donaţii pentru lupta împotriva coronavirusului şi au postat pe reţelele de socializare filmuleţe cu ei gătind sau antrenându-se, cei mai slab clasaţi se gândesc la cum vor supravieţui financiar în perioada fără turnee, notează Reuters.

Novak Djokovici a donat săptămâna trecută un milion de euro în Serbia pentru cumpărarea de echipamente medicale, iar Rafael Nadal a făcut un apel la sportivii spanioli pentru a contribui la strângerea a 11 milioane de euro pentru lupta împotriva pandemiei.

Roger Federer a contribuit şi el cu un milion de franci elveţieni pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe din Elveţia.

Spre deosebire de cei trei, jucătoarea din Georgia Sofia Şapatava, locul 375 WTA, a lansat o petiţie prin care cere ajutorul ITF pentru sportivii slab clasaţi.

“Nu mulţi vor putea să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi şi apoi să revină să joace după trei luni fără competiţii”, a notat Şapatava în petiţia semnată până acum de peste 1.300 de persoane.

Britanica Tara Moore, numărul 447 mondial, a câştigat 2.800 de dolari în acest an, înaintea suspendării turneelor. “Va fi greu pentru mulţi sportivi să supravieţuiască financiar în următoarele două luni pentru că ei nu au câştigat mult înainte”, a notat Moore pe Twitter, susţinând petiţia Sofiei Şapatava.

Şapatava a obţinut 354.725 de dolari de-a lungul carierei, din 2004 până acum, dar în acest an a obţinut doar 3.300 de dolari.

“Este ciudat să auzi că jucători profesionişti de tenis au dificultăţi în a-şi cumpăra mâncare, dar asta este realitatea. Nu spun că sunt în cea mai proastă situaţie de pe planetă, sunt sănătoasă, voi avea mâncare pe masă şi familia mea este bine, dar ştiu oameni care sunt în situaţii mult mai dificile decât mine”, a afirmat sportiva.

Şi indianul Prajnesh Gunneswaran a spus că unii jucători au fost nevoiţi să recungă la economii sau depind de familiile lor în perioada în care turneele sunt suspendate.

ATP şi WTA au suspendat toate competiţiile până în iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Tenisul este un sport profitabil pentru cei din vârful clasamentelor, însă pentru cei slab clasaţi situaţia este diferită. Un raport din 2018 arăta că în cazul jucătorilor slab clasaţi riscul de a fi corupţi este mai mare deoarece aceşti sportivi au dificultăţi financiare. Doar 250-300 de sportivi câştigă destul pentru a-şi acoperi cheltuielile, se menţiona în raport.

În ultimii ani, autorităţile din tenis au încercat să îmbunătăţească premiile şi condiţiile pentru mai mulţi sportivi, dar nu a fost de ajuns pentru cei care depind doar de banii de la turnee. ATP şi WTA au afirmat că lucrează la soluţii pentru a-i ajuta pe sportivi.

Sursa : news.ro

Baschetbalişti din NBA vor participa la o competiţie esports pentru a susţine eforturile împotriva coronavirusului... LA Lakers anunţă că jucătorii săi au încheiat perioada de izolare şi niciunul nu are simptome de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x