Live acumPoftiti la circ (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

"Tennis Girl", fotografia care a facut istorie. Cu sau fara... lenjerie intima

Martin Elliott. Un nume ca oricare altul, purtat de un fotograf ca oricare altul. Putini stiu insa ca, in anul 1976, acest Martin Elliott realiza una dintre cele mai frumoase fotografii din istorie, “Tennis Girl”. O stiti cu siguranta, acea fata frumoasa, cu mana dreapta pe racheta si cea stanga pe… pe ce se vede! Simpla, dar fascinanta, imaginea ajungea in casele a peste doua milioane de oameni. Sa fi fost lenjeria intima de vina, sau, altfel spus, lipsa ei? Poate.

Septembrie 1976, undeva prin campusul Universitatii din Birmingham. Martin Elliott, pe atunci un fotograf necunoscut, are o idee… buna. Vrea sa-si pozeze iubita de numai 18 ani. Pesemne ca vazuse potential. O ia de mana, o imbraca in echipament sportiv, dar fara lenjerie intima (!), ii da o racheta si apasa pe declansator. O data, de doua ori, de trei ori… “Poate ar trebuie sa incercam altceva”. Si incearca. Fiona isi ridica elegant rochita alba, incurajata de razele soarelui… Atat! Gata!

Fotografii din astea “impusti” o data in viata. Daca ai noroc! Martin simte momentul si merge cu bijuteria la Athena, un lant de magazine specializat in lucrari de arta si postere. Se publica. Imediat!

In 1978, la doi ani dupa acea frumoasa zi de septembrie, imaginea se vinde ca painea calda. Mai exact, in doua milioane de copii. Cam vreo 250.000 de lire sa fi facut Martin, pentru inceput, ca Fiona avea alte planuri. Peste doar cateva luni, urma sa-i spuna “da” altui barbat. Milionar.


Recomandari