Antena Căutare

Toti cei opt inculpati in "Dosarul Transferurilor" au fost achitati

Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Victor Becali, Ioan Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu si Cristi Borcea au fost achitati au fost achitati in dosarul "Transferurilor". Verdictul Tribunalului Bucuresti poate fi atacat de procurori. Termenul in care se poate face apel este de 10 zile.

"Cifrele aparute in presa sunt nereale, totul a fost un montaj, procurorii au vrut sa demonstreze ca lucreaza, ca merita o marire de salariu. Au cerut pedepse de 20 de ani. Ar fi fost mult mai credibili daca ar fi cerut si ei un an sau doi. Si eu si fratele meu ne simtim nevinovati. Procurorii vor face apel, cred ca va mai dura ani de zile, insa vom fi declarati nevinovati de toate instantele", a declarat Ioan Becali intr-o interventie telefonica la Antena3.

"Am crezut in justitie si cred in justitie in continuare. Avocatul meu stie toata situatia acestui dosar. Sunt nevinovat si am incredere in actul de justitie. E dreptul dansilor sa faca recurs. Simtindu-ma nevinovat, am avut momente de deruta, dar m-a calauzit catre justitie si am incredere in ea", a declarat Jean Padureanu, la un post TV.

Procurorii DNA au trimis in judecata la 2 octombrie 2008 opt inculpati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului este de aproape 1,5 milioane de dolari.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

Transferurile vizate

- Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers
- Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999
- Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999
- Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999
- Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la F.C. Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001
- Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina
- Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves
- Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam
- Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena
- Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul
- Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004
- Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.


Pedepsele cerute de procurori

- COPOS GHEORGHE
, fost presedinte si patron al Clubului de fotbal „Rapid Bucuresti". S-a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie orientata catre jumatatea maxima a pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

- STOICA MIHAI, fost director al Clubului de fotbal „Otelul" Galati. S-a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie peste minimum pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.


- PADUREANU JEAN, presedinte al Clubului de fotbal „Gloria" Bistrita. S-a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie orientata catre minimum pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

- POPESCU GHEORGHE, fost angajat al firmei „Becali sport"; in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare de bani;

- NETOIU GHEORGHE, fost actionar la Clubul de fotbal „Dinamo", in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani;

- BORCEA CRISTIAN, presedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo" - condamnarea cu executare in regim de detentie catre jumatatea maxima a pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

- BECALI IOAN, fost impresar. S-a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie orientata catre minimum pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

- BECALI VICTOR, impresar in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


Prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:


- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA.

FC Vaslui devanseaza Steaua in ierarhia IFFHS/ Barcelona, lider mondial... Gigi Becali va afla sentinta in dosarul "Valiza" pe 17 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x