Antena Căutare

UPDATE. Helmuth Duckadam a iesit din operatie. Interventia a fost un succes

Helmuth Duckadam a fost operat astazi la Spitalul Floreasca din Capitala. Eroul de la Sevillia a fost supus unei interventii chirurgicale dificile, care i-ar putea salva bratul drept, dar si viata. Rudele, prietenii dar si admiratorii asteapta cu sufletul la gura verdictul medicilor.

UPDATE 21:30 Operatia lui Helmuth Duckadam s-a incheiat, marti seara, iar medicii spun ca totul a decurs foarte bine. Printr-o interventie delicata, acestia au reusit sa-i salveze fostului portar si viata si bratul drept, scrie Antena 3.

Helmuth Duckadam va fi dus la terapie intensiva, dupa operatia care a durat mai bine 9 ore.


Emotiile mari au fost si pentru pacient si pentru medici. Iar asta pentru ca operatia la care a fost supus Duckadam este una foarte grea. Chirurgul trebuie sa taie intr-o zona intens vascularizata. Asa ca medicii au fost nevoiti sa faca o rezerva de peste 6 litri de sange pentru aceasta interventie. Apoi, medicul trebuie sa indeparteze anevrismul de 9 centimetri. Apoi, taie o bucata din vena safena. Acest segment il intareste cu o proteza de Gore-Tex si il pune in locul venei infundate.

Operatia presupune insa doua mari riscuri: un atac cerebral vascular sau paralizia bratului drept. Dar rudele si prietenii lui Duckadam sunt increzatori ca totul se va termina cu bine. Fiica lui din prima casnicie, stabilita in Statele Unite, este si ea alaturi de tatal ei.

"Draga "Hemi Tata", iti doresc din suflet ca in aceste momente grele pentru noi toti, sa fii puternic si invingator asa cum ai fost mereu. Chiar daca nu sunt langa tine acum, vreau sa stii ca te iubesc enorm si astept cu nerabdare sa pot sa-ti aud vocea la telefon. Cu dragoste, Brigitte Duckadam", scrie ea.

Si actualii jucatori ai Stelei sunt cu sufletul alaturi de legenda din Ghencea. Iar aseara i-au dedicat victoria in fata rivalei Rapid.

“Ideea mea a fost pentru ca stiam ca doua glorii trec printr-o perioada foarte grea, iar inima aia are o semnificatie extraordinara pentru ca e jumatate rosie, jumatate albastra”, a spus Mihai Stoica.

Presedintele de onoare al Stelei a fost operat de medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca.

foto: Intact Images

Rafael Nadal: "Trebuie sa fiu apt 100% inainte de a reveni pe terenul de tenis"... Barcelona i-a oferit lui Xavi un contract pe viata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x