Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ninsori și polei în mare parte din țară. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de ninsori, vânt și polei, care vizează județe din estul țării.

Colaj cu zăpadă și ninsoare Galerie
Meteorologii au emis cod galben de ninsori | Shutterstock

ANM a emis o avertizare cod galben care vizează în special regiunea Moldovei, însă și părți din Muntenia și Transilvania se află pe harta galbenă a meteorologilor. Alerta meteo a intrat în vigoare în dimineața zilei de 8 decembrie 2021 și este valabilă până seara.

Meteorolgii au emis o avertizare cod galben valabil în intervalul 8 decembrie, ora 09:30 – 8 decembrie, ora 18. Fenomenele vizate sunt de ninsori moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului.

Județele aflate sub cod galben de ninsori până pe 8 decembrie ora 18:00 sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Ilfov, Călărași, Buzău, Harghita, Covasna.

Ce zone sunt vizate de avertizarea cod galben a meteorologilor

„În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă. În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

„Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea”, se mai arată în anunțul meteorologilor.

Totodată, ANM a precizat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice alerta meteo poate fi actualizată.

Citește și: Cum va fi vremea în luna Decembrie 2021. Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute și zăpadă

Prognoza meteo pentru următoarele 3 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor și a cantității de precipitații pentru intervalul 6 decembrie 2021- 27 decembrie 2021.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

Prognoza meteo 9 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 10 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x