Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de ninsori și viscol în zece județe din țară. Până când este valabilă avertizarea

Administrația Națională de meteorologie a emis un cod galben de ninsori și vânt puternic, valabil până pe 18 februarie 2021, ora 14:00.

Persoană ținându-și umbrela în mijlocul ninsorii
ANM a emis cod galben de ninsori și vânt în 10 județe din țară | Shutterstock

ANM a emis o avertizare cod galben în intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00, fenomenele vizate fiind acelea de vânt puternic și ninsori.

Județele care vor fi afectate de avertizarea meteorologilor sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

ANM a emis cod galben de vânt și ninsori

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, se arată în anunțul publicat de Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a menționat că avertizarera poate fi actualizată, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice.

De asemenea, ANM a precizat că „ninsori, în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi și în sud-vestul țării”.

Prognoza meteo 17 februarie 2021

IAtă ce temperaturi maxime va atinge astăzi mercurul în termometre:

În Maramureș, în special în partea a doua a zilei vor fi ninsori, însă nu foarte însemnate cantitativ. Maximele de astăzi vor urca până la 0 grade în Sighetu Marmației, 1 grad în Baia Mare și 2 grad eîn Satu Mare.

În Crișana vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ploaie. Temperaturile maxime vor atinge 6 grad eîn Arad și 4 grade în Oradea.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

Meteorologii anunță ploi și în Banat, însă temperaturile vor fi mai ridicate: 7 grade în Lugoj, Timișoara și Reșița.

În Oltenia cerul va fi mai mult noros, soarele artătându-se timid doar în partea de Est.

Maximele termice vor fi de 8 grade în Drobeta, 6 grade în Târgu-Jiu, 5 grade în Craiova, 5 grade în Slatina și 5 grad eîn Râmnicu Vâlcea.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă

Pentru Transilvania se anunță cer acoperit de nori și ninsori în partea de nord. Maximele termice vor ajunge la 2 grade în Zalău, 1 grad în Bistrița, 2 grade în Cluj-Napoca, 2 grade în Târgu-Mureș, 2 grade în Miercurea Ciuc, 4 grade în Alba Iulia, 7 grade în Deva, 4 grad eîn Sibiu, 3 grade în Brașov și 3 grade în Sfântu Gheroghe.

În Moldova vom avea o zi cu cer mai mult noros. Temperaturile maxime nu vor depăși 3 grade în Suceava, 2 grade în Botoșani, 5 grade în Piatra Neamț, 2 grad eîn Iași, 4 grad eîn Bacău, 3 grade în Vaslui, 5 în Focșani și 3 grade în Galați.

Maximele termice în Dobrogea vor atinge 5 grade în Cernavodă, 3 grade în Tulcea, 0 grade în Sulina și 2 grade în Constanța.

În Muntenia vom avea parte de soare, iar mercurul din termometre va indica maxime de 4 grade în Pitești, 5 grade în Alexandria, 5 grade în Târgoviște, 6 grade în Ploiești, 6 grade în București, 6 grade în Giurgiu, 5 grade în Buzău, 5 grade în Slobozia, 6 grad eîn Călărași, 4 grade în Brăila.

Alertă ANM! Meteorologii au emis noi atenționări cod galben de ger și vânt. Ce zone sunt vizate de avertizare... Alertă ANM! Ninsori, viscol, lapoviță și polei inclusiv în Capitală. Toată România este acaparată de vremea rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x