Antena Căutare

Alertă meteo! Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Care vor fi cele mai afectate zone

Meteorologii au emis cod portocaliu și cod galben de vreme rea, avertizările fiind valabile pe parcursul zilei de 18 august și până dimineața zilei de 19 august.

Colaj cu vreme ploioasă
Meteorologii au anunțat cod portocaliu de ploi torențiale | Shutterstock

Meteorologii nu au vești bune în privința vremii pentru data de 18 august. Aceștia au anunțat ploi puternic eîn 22 de județe și în Municipiul București. În Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Vâlcea, București, Buzău, Dâmbovița, Ialomița, Sibiu, Vrancea, Bacău, Călărași, Galați, Iași, Tulcea, Vaslui, Brăila, Constanța, Giurgiu, Neamț Teleorman va ploua puternic pe parcursul zilei de 18 august și chiar și noaptea.

Meteorologii au vești proaste pentru turiștii care se află pe litoral, întrucât Constanța se numără printre zonele vizate de cod portocaliu.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis pe data de 18 august o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată cu interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 08:00

„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Iași, Neamț, estul Bacăului, Vaslui, Sibiu, Vâlcea, Teleorman, Giurgiu, București, estul Constanței și vestul Harghitei sunt sub cod galben de ploi.

Citește și: Prognoza meteo 18 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată cu intervalul de valabilitate: 18 august, ora 14:00 – 19 august, ora 06:00.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70...90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și izolat 50...70 l/mp”, au precizat meteorologii.

Citește și: Cod portocaliu de caniculă și vijelii! Zonele în care temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius

Estul Harghitei, Vestul Bacăului, vestul Constanței, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Ilfov, Călărași, Tulcea, sunt sub cod portocaliu de ploi torențiale.

Meteorologii au făcut o estimare a temperaturilor până pe 22 august și au anunțat că în ultima decadă a ultimei luni de vară temperaturile încep să scadă.

Cod portocaliu de caniculă și vijelii! Zonele în care temperaturile vor ajunge până la 40 de grade Celsius... Prognoza meteo 19 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x