Antena Căutare

ANM anunță ninsori, lapoviță, ploi și viscol. Vremea se schimbă brusc, temperaturile scad și cu 15 grade

ANM a anunță o răcire considrabilă a vremii, începând cu data de 14 aprilie, când temperaturile vor scădea brusc chiar şi cu 15 grade Celsius faţă de ziua de marți. La munte vor apărea ninsori, iar iarna se va instala în toată regula.

Prognoza meteo Galerie
Vremea în România | shutterstock

Meteorologii anunţă vreme răcoroasă în următoarele trei săptămâni. Temepraturile revin la normal abia din luna mai.

Pentru săptămâna ce urmează, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării, potrivit news.ro.

Răcirea va fi una considerabilă, tenperaturile urmând să se încadreze, în general, între 5 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între -1 şi 8 grade Celsius.

"Ploile vor fi în extindere şi vor acoperi cea mai mare parte a teritoriului. În zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana. Prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, pe creste rafalele de 60...70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberînd zãpada, iar cu viteze în general de 40...50 km/h şi în celelalte zone, cu probabilitate mai mare în sudul şi sud-estul teritoriului", spune Oscar Stanciu, la Observator.

Vremea pentru următoarele trei săptămâni, în România

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Citește și: Prognoza Meteo, 13 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea în săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a ţării.

Vremea în săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citește și: Prognoza meteo 5 - 18 aprilie. Vremea deosebit de rece va predomina în cea mai mare parte a României. Când se încălzește

Vremea în săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x