Antena Căutare

Avertisment de ultimă oră pentru joi: românii vor resimți un șoc! Ce anunță specialiștii

Vara din septembrie a luat brusc o pauză după ce temperaturile au scăzut cu peste zece grade Celsius în cea mai mare parte a ţării. O schimbare care ne poate îmbolnăvi, avertizează medicii. Mai ales că urmează încă un şoc termic! Ce anunță meteorologii și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Vara din septembrie a luat brusc o pauză după ce temperaturile au scăzut cu peste zece grade Celsius în cea mai mare parte a ţării. O schimbare care ne poate îmbolnăvi, avertizează medicii. Mai ales că urmează încă un şoc termic! Ce anunță meteorologii și la ce ar trebui să ne așteptăm?

Toamna şi-a arătat brusc forţa aseară, când vântul puternic a adus cu el nori ameninţători în cea mai mare parte a ţării. Cu doar câteva ore înainte era încă vară.

La orele prânzului, la Iaşi, termometrele indică 30 de grade Celsius. Însă la soare temperatura resimţită este chiar şi de 36, 37 de grade. Aşadar, în continuare nu putem să ieşim din casă fără să avem la noi o sticlă cu apă.

Astăzi însă, oamenii s-au trezit brusc în alt anotimp. De la o zi la alta, temperaturile au scăzut simţitor.

În prima parte a zilei, termometrele ne indică doar 11 grade Celsius, cu o maximă de cel mult 22. Umbrelele şi gecile de toamnă au luat locul şlapilor în mai toată ţara.

ȘOC TERMIC ȘI UN NOU PERICOL

Diferenţa mare de temperatură poate duce la şoc termic, spun medicii. În doar câteva ore au crescut cazurile de viroze respiratorii, laringite şi otite.

În toată ţara, vremea s-a răcit peste noapte. În Cluj-Napoca, Botoşani sau Roman, temperaturile au scăzut şi cu 10 grade. Iar în Focşani, Râmnicu Sărat şi Bacău, azi sunt şi cu 15 grade mai puţin. Inclusiv Capitala a trecut în 24 de ore prin două anotimpuri.

De mâine se încălzeşte iar și deci se întoarce căldura, anunţă meteorologii. În weekend vor fi temperaturi şi de peste 30 de grade Celsius.

România a trecut de la caniculă, la răcoare. Medicii trag un semnal de alarmă... Când scăpăm de vremea rece! Anunțul făcut de meteorologi: ”Temperaturile maxime vor urca până la 29 de grade Celsius!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x