Antena Căutare

Avertizare meteo de vreme rea în toată țara. ANM anunță ploi torențiale și căderi de grindină. Până când e valabilă avertizarea

Meteorologii anunță ploi, descărcări electrice, vânt și pe alocuri căderi de grindină, până miercuri seara, în toată România.

Colaj cu ploi Galerie
Meteorologii anunță o perioadă de ploi, descărcări electrice și căderi de grindină | Shutterstock

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru perioada 24 aprilie 2023, ora 16:00, până pe 26 aprilie, ora 22:00. Fenomenele vizate sunt de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că instabilitatea se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Citește și: Cum va fi vremea pe 1 mai 2023, de Ziua Muncii. Meteorologii au făcut estimări pentru următoarele 4 săptămâni

Informare meteo: Manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului

„În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată: în seara zilei de luni și în noaptea de luni spre marți (24/25 aprilie) în jumătatea de vest a teritoriului, pe parcursul zilei de marți în mare parte din țară, iar miercuri îndeosebi în sud și est. Instabilitatea se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat căderi de grindină”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Cu precădere în zonele montane cantitatea de pricipitații va fi una mare, iar miercuri, la munte, vor fi chiar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii mai. Specialiștii ANM anunță când scăpăm de ploi și frig

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp, iar mai ales în zonele de munte, pe arii restrânse de peste 30...40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h. În zona montană înaltă, mai ales pe parcursul zilei de miercuri, rafalele vor depăși 70...80 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Astfel de fenomene vor fi în după-amiaza zilei de luni, pe arii restrânse în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte”, au mai spus meteorologii.

În București sunt așteptate ploi și temperaturi în scădere: „Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în timpul după-amiezilor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie) vor fi averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi în medie de 10...15 l/mp. Temperatura maximă de luni va fi de 21...22 de grade, apoi valorile termice vor fi în scădere treptată, astfel că miercuri se vor înregistra 15...16 grade. Temperaturile minime vor fi de 7...10 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice”, au precizat meteorologii pentru Capitală.

Prognoza meteo 24 aprilie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 25 aprilie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x