Antena Căutare

Canicula pune din nou stăpânire pe România. Ce zone vor fi afectate de temperaturile extreme în următoarele zile

Temperaturile extreme revin în România. Începând de vineri, canicula se va instala în majoritatea regiunilor din țara noastră. Iată ce zone vor fi afectate.

Colaj cu vreme caniculara, harta României și o fată care își ține mâna în cap
Temperaturile extreme revin în România. Începând de vineri, canicula se va instala în majoritatea regiunilor din țara noastră. Iată ce zone vor fi afectate. | Shutterstock

După câteva zile în care temperaturile au fost mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, canicula se instalează din nou în România. Valorile termice vor începe să crească de joi, 14 iulie 2022.

Temperaturile din timpul nopții vor crește considerabil față de cele din zilele precedente. Ziua de mâine, 14 iulie 2022, aduce temperaturi maxime de până la 33 de grade Celsius, iar vineri se vor înregistra temperaturi de până la 36 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo 13 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Așadar, se va trece pragul de caniculă începând e vineri, 15 iulie 2022. De altfel, nu vom scăpa nici de instabilitatea atmosferică în zilele următoare. Ploile vor fi prezente și astăzi, 13 iulie 2022, în zonele nordice, centrul și nord-estul țării, în a doua parte a zilei. Precipitațiile vor fi de scurtă durată și însoțite de descărcări electrice, potrivit antena3.ro.

Ce zone vor fi afectate de canicula din zilele următoare

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că urmează alte zile de foc pentru România. Canicula își va face apariția în mai multe zone din țară, în mod special în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat și Maramureș.

Citește și: Prognoza meteo până pe 24 iulie 2022. Meteorologii anunță valul de caniculă greu de îndurat la orașe. Ce zone sunt afectate

„De joi vorbim de o creștere semnificativă a valorilor de temperaturi. Mâine vom înregistra în țara noastră valori de 20 până la 29 de grade.

Joi o să consemnăm cu 5 grade mai ridicate faţă de ziua de miercuri şi deja atingem pragul de caniculă la 35 de grade.

Acest lucru va fi de interes și vineri și chiar sfârșitul de săptămână și, așa cum arată informațiile la acest moment, săptămâna 18-25 iulie și 25 iulie-1 august, deci a 2-a parte a lunii lui Cuptor, va putea fi caracterizată, în medie, de valori de temperaturi mai mari și, din păcate, semnalul pentru un deficit de precipitații semnificativ, fapt care va accentua țara de secetă pedologică extremă, puternică și moderată, dar mai ales în zonele deja unde nevoia de a de apă este una acută.

Vorbim, pentru zonele din Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat, Șana și Maramureș, de secetă pedologică extremă, ceea ce înseamnă numai 250-300 de metri cubi de apă la un hectar, iar valorile optime ar trebui să se situeze între 800-2000 de metri cubi de apă la hectar.

Iată de ce în aceste zone ne confruntăm acum cu această situație. Pentru că valorile cantităților de precipitații în cele 10 luni și iată o decadă din luna lui Cuptor s-au situat în aceste zone, la mai puțin de 40-45 % din cât ar fi normal să cadă în această în acest interval”, a declarat Elena Mateescu, conform sursei citate mai sus.

Prognoza meteo 13 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 14 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x