Antena Căutare

Cum va fi vremea pentru minivacanța de 1 Decembrie. Românii se vor bucura de 5 zile libere, fiind inclus și weekendul

Mulți dintre români vor petrece în minivacanța de 1 Decembrie, iar meteorologii au anunțat cum va fi vremea atunci.

imagine bucuresti zi insorita
Cum va fi vremea pentru minivacanța de 1 Decembrie. Românii se vor bucura de 5 zile libere, fiind inclus și weekendul | Profimedia

Românii se vor bucura de o vacanță prelungită. Mai exact, de Sf. Andrei, pe data de 30 noiembrie 2022, vor avea zi liberă, urmând ca și de 1 Decembrie să se bucure de liber. Guvernul a decis ca și vineri, 2 Decembrie, salariații să nu muncească.

Citește și: Alertă meteo! Cod galben de vânt în mai multe județe. Ce zone sunt vizate și până când este valabilă avertizarea ANM

Cum va fi vremea pentru minivacanța de 1 Decembrie

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a transmis pentru Agerpres că vremea va fi, în general, mai caldă în minivacanța de 1 Decembrie. De exemplu, temperaturile vor ajunge până la 13 sau 14 grade Celsius, în partea de sud-est a țării. În București, maximele pot atinge 11 - 12 grade Celsius, scrie Wall-Street.ro.

„Aşa cum arată informaţiile în acest moment, pentru 1 Decembrie avem temperaturi care vor caracteriza o vreme în general mai caldă, cu 13-14 grade în partea de sud-est a ţării, inclusiv 11-12 grade în Capitală.

Citește și: Destinații pentru minivacanța de 1 decembrie 2022. 6 locuri de vizitat alături de cei dragi

Pentru un debut de lună decembrie înseamnă o vreme uşor mai caldă. Sigur că nu excludem să avem şi precipitaţii la nivel local.

Deocamdată, masa de aer rece, cel puţin în jumătatea nordică a ţării rămâne de interes şi la sfârşitul ultimei luni din această toamnă, posibil şi la debutul primei luni din această iarnă

Vineri vom actualiza informaţiile care să includă prima lună de iarnă. S-a schimbat puţin evoluţia primei săptămâni, de la o săptămână uşor mai caldă, aşa cum arătau informaţiile ieri, rularea pentru următoarele patru săptămâni arată pentru intervalul 28 noiembrie - 5 decembrie o vreme în general apropiată de normalul termic.

Citește și: Cod Galben de ninsori în mai multe zone ale țării. Ce avertizări au făcut specialiștii ANM

Important este caracterul deficitar al precipitaţiilor şi sper să putem să ne bucurăm de această minivacanţă, indiferent dacă plouă sau la munte ninge.

Până la urmă, vremea ţine cu noi, în sensul că trebuie să luăm şi partea bună a lucrurilor, că a plouat în această perioadă. Vorbeam de un an agricol anterior excesiv de secetos. Încă avem zone în ţară, în partea de sud-a est a ţării, unde seceta pedologică este una extremă", a afirmat Elena Mateescu, de la ANM.

Anul 2022, unul dintre cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor meteorologice

Anul 2022 se clasează în topul celor mai călduroşi cinci ani din istoria măsurătorilor meteorologice din România, până în acest moment, anunță ANM.

„Făcând prelucrarea primelor 11 luni din acest an, cu o temperatură medie de 11,4 grade Celsius plasează, la acest moment, anul 2022 în top cinci cei mai călduroşi ani din istoria măsurătorilor meteorologice.

Va face diferenţa luna decembrie, dar, chiar şi în cazul unei luni decembrie normale, 2018 a avut un decembrie normal şi se plasează în top 5, este posibil ca şi 2022, în funcţie de această evoluţie, să se plaseze în aceeaşi tendinţă a celor mai călduroşi an din istorie.

De aceea, modernizarea infrastructurii este una imperios necesară", a mai completat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Prognoza meteo 24 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum va fi vremea până la jumătatea lunii decembrie. În prima lună de iarnă gerul își face simțită prezența în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x