Antena Căutare

Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an! Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an. Temperaturile au atins 25 de grade în câteva localități din țară, fiind cu 15 grade peste media perioadei. Vremea se va răci puternic, iar duminică în multe localități va fi cu peste 15 grade mai frig decât vineri.

Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an! Cum va fi vremea săptămâna viitoare
Vineri a fost cea mai caldă zi din acest an! Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Zimnicea, Brăila, Turnu Măgurele și Oltenița sunt stațiile la care maximele au trecut, vineri, de 24,5 grade, în timp ce la vârful Omu au fost 2 grade. În mai multe locuri diferența dintre minima nocturnă și maxima zilei a fost mai mare de 20 de grade.

Maximele au ajuns la 24 de grade în localități din Moldova, Muntenia și Banat, iar în Ardeal au fost 22 de grade la Brașov și 23 la Sf Gheorghe. La Întorsura Buzăului au fost 20 de grade, iar la Predeal, 18.

Mai rece a fost la Mangalia (14 grade) și la Satu Mare (12). Cel mai rece a fost la Vârful Omu și în munții Călimani (2 grade). La Bâlea Lac au fost 6 grade, dar stratul de zăpadă măsoară peste 180 cm. La Omu sunt 63 cm.

Vremea se strică, în acest weekend

Începând de sâmbătă seară și până luni, va fi o răcire accentuată a vremii, cu vânt, ploi, lapoviță și ninsoare, în cea mai mare parte a țării. În Transilvania, minimele vor coborî sub limita gerului.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de sâmbătă de la ora 18.00 până luni la ora 10.00 se vor înregistra intensificări ale vântului, răcire accentuată și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10-15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Potrivit ANM, săptămâna viitoare, în Banat, nu vor mai fi variații termice mari, iar media maximelor va fi între 10 și 13 grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 1 și 4 grade în primele trei zile, între 4 și 6 grade în următoarele trei, apoi nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în general, între 1 și 3 grade.

Nici în Crișana nu vor mai fi variații semnificative. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare. Media lor va fi apropiată de pragul de îngheț.

În Transilvania, între 14 și 22 martie, media regională va avea variații, în general, între 8 și 10 grade. Minimele termice vor avea o medie sub 0 grade Celsius.

În Maramureș, valorile termice maxime vor ajunge să se situeze în medie între 9 și 11 grade, iar media minimelor va fi de -2...0 grade.

Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze între 8 și 11 grade, în Moldova. Minimele termice vor fi, în medie, între -2 și 1 grad. Trecător și local vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

În Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în medie între 7 și 11 grade, iar minimele între 2 și 4 grade. Va fi probabilitate mai mare de precipitații.

În Muntenia, vremea se va răci, iar temperaturile maxime vor avea variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 0 și 4 grade Celsius. Sun posibile ploi, trecător.

Se va răci vremea și în Oltenia. Media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 9 și 13 grade. Minimele termice vor fi în medie între 0 și 3 grade. Trecător, sunt posibile ploi.

Alertă! Condiții meteo neobișnuite în România! Ce se întâmplă cu vremea, în acest weekend, și unde sunt anunțate PLOI... Alertă! Condiții meteo periculoase în țară! Este Cod galben! Județele afectate, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x