Căutare Live

Estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în România și când va reveni valul de căldură

Meteorologii au emis prognoza meteo până pe 29 august 2022. Dacă la începutul ultimei luni de vară sunt așteptate temperaturi normale pentru această perioadă, spre finalul lunii vom avea de-a face cu temperaturi mai mari față de cât ar fi normal.

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Shutterstock

Estimarea emisă de meteorologi pe data de 2 august vizează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021, potrivit meteoromania.ro

Valul de căldură va reveni în țară după data de 15 august 2022.

Citește și: Cum va fi vremea în august, luna preferată a românilor pentru concedii în țară. Temperaturile scad brusc

Prognoza meteo pentru 1-29 august 2022

Meteorologii au precizat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mai mult timp înainte.

Citește și: Prognoza meteo 2 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Estimările meteorologilor pentru săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Pentru prima săptămână din august meteorologii anunță temperaturi normale pentru această perioadă în mare parte din țară și ploi puține.

„Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice”, se arată în anunțul meteorologilor.

Estimările meteorologilor pentru săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Pentru a doua săptămână din august meteorologii anunță temperaturi normale pentru această perioadă, exceptând vestul țării.

„Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale”, au spus meteorologii.

Estimările meteorologilor pentru săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

În a treia săptămână de august, temperaturile vor fi mai ridicate față de normalul perioadei.

„Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și submontane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval”, se arată în estimarea ANM.

Estimările meteorologilor pentru săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

În ultima săptămână de august va fi mai cald decât în mod normal, potrivit meteorologilor.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo 2 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 3 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x