Antena Căutare

Prognoza meteo 13 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vineri, 13 august 2021, temperaturile se vor menține ridicate, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Vineri, 13 august 2021, temperaturile se vor menține ridicate, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru vineri, 13 august 2021. Vremea va fi în continuare călduroasă, iar în Banat, Crișana, o mare parte a Olteniei, pe arii restrânse în Muntenia, Transilvania şi Maramureş temperaturile vor fi caniculare, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi pe arii extinse în zonele de vest, sud şi pe alocuri în restul țării. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține senin, mai puțin în regiunile montane, submontane, sud-estul, nordul, centrul și estul României, acolo unde se vor semnala ploi torențiale, fenomene electrice, iar izolat vijelii și grindină.

În ceea ce privește temperaturile maxime, se vor situa între 28 - 38 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în Dealurile de Vest. Luna lui august va fi una foarte călduroasă, iar instabilitatea atmosferică își va face apariția din ce în ce mai des pe teritoriul româniei.

Prognoză meteo 13 august 2021, București

Nici în Capitală nu scăpăm de temperaturile ridicate și disconfortul termic deosebit de ridicat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 33 - 34 grade Celsius.

Citește și: Alertă ANM! Cod Galben de furtuni și caniculă. Meteorologii au anunțat vijelii, grindină, descărcări electrice și temperaturi mari

Cerul se va menține în general senin, iar vântul va sufla slab. Temperaturile minime vor atinge valori de până la 17 - 19 grade Celsius.

Prognoză meteo 13 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 30°C

Timișoara – 32°C

Baia Mare – 28°C

Craiova – 31°C

Sibiu – 28°C

București – 34°C

Constanța – 27°C

Galați – 29°C

Brașov – 28°C

Miercurea Ciuc – 27°C

Iași – 28°C

Cluj-Napoca – 28°C

Suceava – 25°C

Vremea la munte, 13 august 2021

Ziua de vineri aduce vreme frumoasă și la munte, acolo unde temperaturile se vor păstra ridicate și vor atinge 16 - 27 de grade Celsius. Cerul se va menține senin, mai puțin după- amiază și seara, atunci când norii vor pune stăpânire pe teritoriu, iar aversele își vor face simțită prezența.

Citește și: Prognoza meteo până pe 22 august. Când încep să scadă temperaturile. Anunțul meteorologilor

Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ala vântului, vijelii și grindină. Temperaturile sunt mai ridicate decâte cele din zilele precedente.

Vremea la mare, 13 august 2021

La mare ne vom bucura de o zi frumoasă și caniculară. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, temperaturile vor atinge 26 - 27 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 21 - 23 de grade Celsius.

Cerul se va menține senin, mai puțin după-amiază, atunci când sunt posibile averse cu caracter torențial însoțite de fenomene electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

În ceea ce privește temperatura apei mării, acestea vor fi curprinse între 23 - 25 de grade Celsius.

Alertă ANM! Cod Galben de furtuni și caniculă. Meteorologii au anunțat vijelii, grindină, descărcări electrice și temper... Meteorologii anunță cod galben de caniculă până duminică. Ce zone sunt vizate de avertizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x