Antena Căutare

Prognoza meteo 26 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Joi, 26 august 2021, nu vom scăpa de precipitații în Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea, iar temperaturile sunt într-o ușoară scădere.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Joi, 26 august 2021, nu vom scăpa de precipitații în Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea, iar temperaturile sunt într-o ușoară scădere. | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo de vreme severă care sunt valabile în intervalul 25 august - 26 august. Vom avea parte de un cod galben de instabilitate atmosferică în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării, care este valabil până pe 26 august, ora 10:00.

Meteorologii au anunțat și un cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii în Transilvania, Moldova, la munte, nordul Olteniei și al Munteniei, care va fi valabil până pe 26 august, ora 08:00.

"Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30 - 40 l/mp și izolat 50 - 70 l/mp.", conform meteoromania.ro.

Ziua de joi aduce în prima parte a zilei ploi și cantități de apă semnificative în mai multe zone din țară. În cea de-a doua parte a zilei este posibil ca soarele să iasă din nori, iar atmosfera să fie puțin mai plăcută față de cea din ultima perioadă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane și submontane, dar și în Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei. Cerul se va menține variabil, cu înnorări în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile maxime se vor sitiua între 20 - 29 de garde Celsius, iar pe litoral valorile termice se vor situa între 24 - 28 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 9 - 16 grade Celsius, mai puțin în Transilvania, unde valorile termice vor fi cuprinse între 5 - 13 grade Celsius.

Prognoză meteo 26 august 2021, București

Ziua de joi aduce în Capitală un cer mai mult înnorat și averse. De asemenea, în prima parte a zilei vom avea parte de intensificări ale vântului de scurtă durată, posibil descărcări electrice și ploi torențiale.

Temperaturile maxime se vor situa între 25 - 27 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 12 - 14 grade Celsius.

Prognoză meteo 26 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 25°C

Timișoara – 24°C

Baia Mare – 22°C

Craiova – 28°C

Sibiu – 22°C

București – 27°C

Constanța – 28°C

Galați – 26°C

Brașov – 19°C

Miercurea Ciuc – 19°C

Iași – 22°C

Cluj-Napoca – 22°C

Suceava – 22°C

Vremea la munte, 26 august 2021

Și la munte vremea se va menține ploioasă în prima parte a zilei de joi. Nu este exclus ca soarele să iasă din când în când din nori, însă temperaturile vor fi mai scăzute față de cele din zilele anterioare.

Vom avea parte de precipitații și vânt puternic la atitudinile mari. Se va inregistra și o cantitate semnificativă de apă. Temperaturile maxime se vor situa între 20 - 24 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 5 - 14 grade Celsius.

Vremea la mare, 26 august 2021

Vremea se răcește și la mare. Ziua de joi aduce cu ea averse de scurtă durată, intensificări ale vântului și posibile descărcări electrice. Cerul se va menține înnorat, însă vor exista perioade în care se va arăta și soarele.

Mercurul din termometre va urca până la 28 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 15 - 19 grade Celsius.

Alertă ANM! Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni și ploi torențiale. Ce zone din țară sunt cel mai afectate... Prognoza meteo 27 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x