Antena Căutare

Prognoza meteo 27 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

ANM a emis prognoza meteo pentru marți, 27 august 2024. Vremea continuă să fie călduroasă, dar vor veni și ploile. Canicula se menține doar în sudul și vestul țării, anunță meteorologii.

Prognoza meteo 27 august 2024 | Profimedia

Meteorologii anunță că pe 27 august 2024 vremea devine în general instabilă, iar valul de căldură se va diminua în intensitate şi se va menţine doar în regiunile sudice şi vestice, unde pe alocuri va mai fi caniculã, disconfort termic ridicat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) de peste 80 de unităţi, potrivit observatornews.ro.

ANM a anunțat că pe 27 august 2024 temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, mai ales după-amiaza şi noaptea, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului (cu viteze în general de 50...60 km/h) şi vijelii, în jumãtatea de est a ţării, în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantităţile de apã vor depăşi 30...40 l/mp şi va cãdea grindinã. Presiunea atmosferică va fi usor variabilă.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă

Prognoza meteo 27 august 2024. Ce a anunțat ANM

Articolul continuă după reclamă

Pe 27 august 2024 este în vigoare o avertizare cod galben de canivulă în nordul Banatului, sudul Crișanei și al Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei

„Valul de căldură va persista în nordul Banatului, sudul Crișanei și al Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...35 de grade”, au precizat meteorologii, potrivit mteoromania.ro.

În Capitală valul de căldură se va menține, însă și gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, dar mai ales spre orele serii și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, disconfortul termic urmând a se menține ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unități, iar minima termică va fi de 18...20 de grade.

Prognoza meteo de marți, 27 august 2024. Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România de marți, 27 august 2024.

București: 35 de grade Celsius

Constanța: 30 de grade Celsius

Craiova: 33 de grade Celsius

Timișoara: 34 de grade Celsius

Sibiu: 25 de grade Celsius

Brașov: 25 de grade Celsius

Galați: 29 de grade Celsius

Oradea: 34 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 28 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 26 de grade Celsius

Iași: 30 de grade Celsius

Baia Mare: 30 de grade Celsius

Suceava: 28 de grade Celsius

Citește și: Alertă meteo de căldură extremă și averse torențiale în România. În ce zone va ploua și unde este cod portocaliu de caniculă

Alertă meteo de căldură extremă și averse torențiale în România. În ce zone va ploua și unde este cod portocaliu de cani... Cod galben de averse torențiale și descărcări electrice! În ce zone este valabilă avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x