- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Temperaturi de 13 grade săptămâna viitoare în București! Prognoza meteo anunță că scăpăm de ninsori, iar vemea se va încălzi în intervalul 28 ianuarie- 3 februarie.
Vremea București săptămâna viitoare. Prognoza meteo 28 ianuarie - 3 februarie
Vremea se schimbă radical săptămâna viitoare. Scăpăm de ninsori, ploaie înghețată și de temperaturile extrem de scăzute. La București, temperaturile cresc, duminică, 3 februarie sunt anunțate 13 grade la amiază.
Ploi ușoare vor cădea doar pe timpul nopții, soarele își va face apariția printre nori, iar temperaturile minime nu vor depăși -2 grade Celsius.
Vremea la munte. Prognoza meteo 28 ianuarie - 3 februarie
Temperaturi pozitive și la munte, scăpăm de ninsori și de fenomenul de ploaie înghețată. Temperaturile maxime ating șase grade Celsius, iar pe timpul nopții scad până la -5 grade.
Ciclon în România. Vreme severă în acest weekend
Cantitătile de apă vor fi mai însemnate în podisul și în subcarpații Getici și pe pantele sudice ale Carpaților Meridionali, unde se vor acumula pană la 50 de mm pe parcursul întregului interval. În aceleași regiuni, la altitudini de peste 800-1000 de metri se va depune un strat consistent de zăpadă de pană la 30-40 de centimetri. Un strat de omăt de pană la 10-15 centimetri se va depune local și în Transilvania, în sudul Banatului și în Moldova.
La sol temperaturile vor fi negative, insă în altitudine acestea vor fi pozitive; fulgii de zăpadă care vor trece prin respectivul strat de temperaturi pozitive se vor topi și vor ajunge la sol sub formă de ploaie, care datorită temperaturilor negative din stratul limită, va îngheța instant. Acesta este mecanismul de producere a ploii înghețate („freezing rain”), iar riscul apariției poleiului va fi foarte ridicat în special în sudul Moldovei și în Bărăgan.
În unele zone din sudul Moldovei se vor semnala granule de gheată, deoarece temperaturile vor fi prea scăzute pentru că ploaia să se mentină în stare suprarăcită (frecarea cu aerul nu mai este eficientă pentru menținerea picăturilor de apa în stare lichidă la temperaturi în general de sub -4, -5 grade Celsius, iar respectivele picături de apă ingheată în trecerea lor prin stratul de aer rece).