Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Vremea extrem de rea a pus stăpânire pe întreaga țară. ANM a prelungit codul portocaliu şi galben de ninsori, polei şi vânt! Care sunt cele mai vizate județe

Vremea rea nu ne părăsește nici astăzi, meteorologii emițând atenționare de ninsori, lapoviță, ploi și polei valabilă până la ora 18:00, în toată țara.

România este înghețată! Ninsoarea face ravagii! ANM prelungește codul galben și portocaliu de ninsori. Ce se întâmplă acum în țară

Vremea rea nu ne părăsește nici astăzi, meteorologii emițând atenționare de ninsori, lapoviță, ploi și polei valabilă până la ora 18:00, în toată țara.
Potrivit ANM, vor fi ninsori abundente, se va depune un strat semnificativ de zăpadă şi va fi viscol în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În aceste judeţe va ninge abundent, se vor cumula peste 60- 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h. De asemenea, şi codul galben a fost prelungit până duminică la ora 18.

Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În aceste zone se vor cumula 25- 30 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp.

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 40-50 km/h.
În intervalul 15 decembrie, ora 13:00 - 16 decembrie, ora 18:00, va fi în vigoare o informare meteo de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, în restul teritoriului.

În intervalul menţionat precipitaţiile vor continua în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova şi în Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitaţiile vor fi importante cantitativ. Vor fi depuneri de polei în nordul şi nord-estul Munteniei, local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania şi Oltenia.
La altitudini sub 1.500 metri în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de gheţuş sau polei.Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, o nouă prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până duminică la ora 20:00, interval în care cerul va fi noros, vor fi ploi temporare, iar temperatura va creşte cu câteva grade, cele maxime fiind situate între 5 şi 6 grade.

Meteorologii mai arată că duminică, până la ora 20:00, vremea va fi închisă, temporar va ploua, moderat cantitativ (în jurul a 10 litri/mp), iar stratul de zăpadă se va topi.