Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, vă propune un preparat dulce care conține morcovi, făină, ouă dar și alte ingrediente delicioase. E cea mai delicioasă rețetă de Tort de morcovi și este simplu de făcut!
INGREDIENTE:
- 250 gr morcov razuit
- 350 gr faina
- 150 gr zahar
- 4 oua (3 daca sunt mai mari)
- 1 plic praf de copt
- ½ lgta bicarbonat de sodiu
- 100 gr nuci
- 1 lgta scortisoara
- 120 ml ulei
- fructe (capsuni, afine)
- 350 gr zahar pudra
- 300 gr iaurt grecesc
- coaja portocala
- coaja lamaie
- vanilie
- 1 praf sare
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, sarea, bicarbonatul.
Ouale se mixeaza spuma cu zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se incorporeaza morcovii, putina coaja de lamaie si de portocale. La final se incorporeaza faina si nuca tocata. Se amesteca pana devine omogena toata compozitia.
Se pregateste o forma de copt (aprox. 28 cm diametru), se toarna compozitia si se da la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de aproximativ o ora. Atentie, blatul este usor moale din cauza texturii umede.
Se scoate si se lasa la temperat.
Separat se mixeaza zaharul pudra cu iaurtul, se adauga putina zeama de lamaie.
Tortul de morcovi se imbraca in glazura de iaurt cu zahar care se va intari. Se decoreaza cu fructe proaspete si cateva floricele pentru un plus de aspect.
Vezi video cu rețeta, pas cu pas, AICI!