Antena Căutare

Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, dezvăluiri de excepție! „Am fost primul corespondent de război român din Yemen, am prins trei războaie civile! Tata și-a dat doctoratul cu Dimitrie Gusti”

Moment de excepție la emisiunea „Prietenii de la 11”! Oana Roman a venit alături de celebra sa mamă și de fiica sa!

Moment de excepție la emisiunea „Prietenii de la 11”! Oana Roman a venit alături de celebra sa mamă și de fiica sa!

Fosta soție a lui Petre Roman, jurnalist la bază, a prins trei războaie civile în anii '70. Deși are 78 de ani, Mioara Roman continuă și astăzi să predea limba arabă.

„Încă mai predau, dar nu prea am cui, deși am răbdare”, a mărturisit aceasta.

A publicat o carte de memorii, în care a surprins evenimentele istorice la care a asistat în calitate de corespondent de război (în Iordania, în Liban și în Yemen-fiind primul reporter roman ajuns în această țară). Așa am aflat că tatăl Mioarei Roman, ambasador de meserie, a lucrat în numeroase țări arabe, deși era fiu de țărani.

A reușit în 1939 să ajungă la Geneva, ca elev al lui Jean Piaget, apoi și-a dat doctoratul cu Dimitrie Gusti și alte personalități!

Ce dezvăluiri incredibile au ieșit la iveală? Află totul urmărind clipul video de mai sus din emisiunea „Prietenii de la 11”!

Cum se face cea mai bună ciorbă de fasole din lume! Secretul unei rețete de succes a fost dezvăluit... Cu ce notă a terminat Alex Velea liceul! Vedetele au meserii la care nu te-ai fi gândit niciodată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x