- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prințul Harry a recunoscut, în cadrul memoriilor și interviurilor sale televizate, că a consumat droguri, cum ar fi cocaină, canabis, ciuperci halucinogene.
Oficialii americani au refuzat până acum să-i elibereze cererea de viză prințului Harry. De ce este în interesul publicului să se afle acest lucru
Ducele de Sussex a dezvăluit, în cartea sa de memorii Spare/Rezervă, dar și în interviurile TV, că a consumat cocaină, canabis și ciuperci halucinogene, în trecut, scrie Daily Mail.
Conform presei străine, există solicitări pentru a vedea dacă prințul Harry și-a recunoscut consumul de droguri înainte de a se stabili în California, alături de Meghan Markle, în anul 2020.
Legea din SUA privind imigrația prevede sancțiuni dure pentru fapta de a minți, inclusiv pentru deportarea, dar și nesolicitarea cetățeniei americane.
Avocatul specializat în servicii de imigrare, Sam Adair, a declarat că este „putin probabil ca aceste admiteri să prezinte o problemă”, deoarece nu au existat condamnări penale.
Un alt avocat, James Leonard, a explicat că menționarea consumului de droguri din cartea de memorii, de pe vremea când prințul Harry era tânăr, nu ar fi suficientă pentru ca oficialii să deschidă o investigație.
Nu se știe exact ce întrebări i s-au adresat prințului Harry atunci când a solicitat viza pentru SUA, pentru că încă nu este clar ce viză a primit.
În cartea Spare, dar și în interviurile TV care au urmat, ducele de Sussex a recunoscut că a consumat cocaină, canabis și ciuperci magice.
El a spus că marijuana și psihedelicele „l-au ajutat cu adevărat” cu „trauma” lui, în timp ce cocaina era mai mult „pentru socializare”.
Fundația Heritage a cerut acum eliberarea cererii sale de viză.
„Această solicitare este în interesul public, având în vedere potențiala revocare a vizei prințului Harry pentru consumul ilicit de substanțe și alte întrebări referitoare la consumul de droguri și dacă acesta a fost verificat în mod corespunzător înainte de a se stabili în SUA', a declarat Mike Howell, directorul Proiectului de Supraveghere al Fundației Heritage.
Specialiștii menționează că cererile de viză pentru SUA ar fi, de obicei, anulate dacă există o istorie a consumului de droguri.
Fundația Heritage spune că, dacă oficialii de frontieră au știut, cazul lui Harry ridică semne de întrebare dacă i s-a acordat un tratament special pentru că el provine dintr-o familie regală, iar soția lui este o fostă vedetă de televiziune, ceea ce ei insistă că ar fi ilegal.
În autobiografia sa, prințul Harry a dezvăluit că a luat prima dată cocaină într-un weekend de filmări, la vârsta de 17 ani. A mai luat și cu alte ocazii.
De asemenea, a recunoscut că a fumat canabis după prima sa întâlnire cu Meghan Markle.
El a vorbit, de asemenea, despre experiența sa „pozitivă” cu ayahuasca, droguri psihedelice, spunând că „i-a indus o stare de relaxare, de eliberare, de confort, o senzație de ușurare pe care a reușit să o păstreze pentru o perioadă de timp”.
Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a făcut aceste comentarii într-un interviu cu terapeutul Gabor Maté, un susținător deschis al dezincriminării drogurilor, care ar fi folosit ayahuasca din plante amazoniene pentru a trata pacienții care suferă de boli mintale.
„(Cocaina) nu a făcut nimic pentru mine, a fost mai mult de socializare și mi-a dat un sentiment de apartenență cu siguranță, cred că probabil că m-a făcut să mă simt diferit de felul în care mă simțeam. Marijuana este diferită, asta chiar m-a ajutat”, i-a spus Harry lui dr. Mate.
Fundația Heritage a adunat, de asemenea, un dosar de dovezi, inclusiv recunoașterile lui Harry în memoriile sale și în diversele interviuri TV despre consumul de cocaină, canabis și ciuperci halucinogene.
Toate acestea au fost trimise Departamentului de Securitate Internă, Serviciului Vamal/Protecției Frontierelor din SUA și Serviciilor de Imigrare a Cetățeniei SUA.
Oficialii americani au refuzat până acum să-i elibereze cererea de viză, invocând preocupări privind „confidențialitatea”, dar Mike Howell, directorul Heritage Oversight Project, insistă că este în „interesul public” să știe cum a fost tratat cazul lui Harry și a contestat decizia.
Domnul Howell a cerut, de asemenea, să vadă orice e-mailuri, texte, mesaje de pe WhatsApp-uri sau alte corespondențe legate de viza lui Harry pentru a asigura încrederea publicului în modul în care a fost gestionată.
Carmen Iohannis, o nouă gafă vestimentară? Cum s-a îmbrăcat Prima Doamnă la un dineu oficial din Emiratele Arabe... Gabi Bădălău, cercetat de DNA, la scurt timp după ce tatăl lui a ieșit din arest. De ce este acuzat iubitul Biancăi Drăg...