Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Petre Roman: "Eram posedat de dorinta de libertate, un rebel in stare pura"

Petre Roman, invitatul special al Oanei Roman in emisiunea "Incredibil!" de la Antena 2, a vorbit despre evenimentele din 22 decembrie 1989, cand a decretat libertatea tarii.

"Sunt imagini care au schimbat multe in cursul istoriei Romaniei, pot sa spun fara sa exagerez", a spus Petre Roman despre imaginile difuzate din ziua de 22 decembrie 1989.

"Cand am intrat in cladirea sediul central al Partidului Comunist, noi am fost primii care au patruns pe celebrul balcon", si-a amintit Petre Roman, balconul fiind acelasi de unde Nicolae Ceausescu fusese huiduit de multime cu o zi inainte.

Petre Roman a trebuit atunci sa le vorbeasca romanilor adunati in Piata Universitatii folosind un microfon care parea sa fie prea mic pentru difuzoarele amplasate. "In momentul cand au facut legatura, s-a intamplat minunea. Nici acum nu inteleg cum s-a potrivit microfonul."

"Eram posedat de dorinta de libetate. Eram un rebel in stare pura, nu profesorul de la catedra", a mai spus Petre Roman.

Cuvintele spuse atunci de el, "Astazi aici decretam abolirea dictaturii lui Ceausescu", au ramas in istoria tarii.

Petre Roman s-a declarat convins ca starea actuala a Romaniei este mult mai buna decat cea din timpul comunismului, in ciuda celor care spun ca "era mai bine pe vremea lui Ceausescu". "Libertatea ne-am cucerit-o" au fost cuvintele lui Petre Roman.


Recomandari