Jennifer Lopez a împlinit recent 56 de ani, însă, după show-ul incendiar susținut seara trecută la București, fanii au rămas cu gura căscată. Cu o siluetă de invidiat, J.Lo a cântat și a dansat mai bine de două ore, inclusiv în costum de baie, lăsând publicul din România în delir.
Jennifer Lopez a fost întotdeauna într-o formă fizică de invidiat, însă a mărturisit de multe ori că nu doar mișcarea este secretul siluetei sale, ci și dieta. De mai mulți ani, diva internațională a eliminat total anumite alimente, urmează un stil de viață sănătos chiar și în turnee și nu se abate de la regulile sale stricte privind alimentația și sportul.
Ce dietă ține Jennifer Lopez la 56 de ani
Jennifer Lopez urmează o dietă „ultra-curată”, consumând doar alimente integrale și organice. Dieta ei este bogată în proteine, legume, grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși și apă.
J.Lo are grijă să consume proteine slabe la fiecare masă, cum ar fi albușuri de ou, curcan, piept de pui, carne de vită crescută cu iarbă, somon și biban de mare. De asemenea, Jennifer Lopez mănâncă multe legume cu frunze verzi (spanac, kale) și legume crucifere (broccoli, conopidă), însă evită morcovii și porumbul, care au un conținut mai mare de zaharuri naturale.
Jennifer Lopez pune accent pe carbohidrații complecși și include în dieta zilnică cartofi dulci, orez brun, quinoa, igname, fulgi de ovăz și pâine de orez, dar și grăsimi sănătoase din nuci și pește. Între mese, preferă gustări sănătoase, precum fructe, nuci și legume.
Potrivit jurnalului de alimentație al artistei publicat în revista People și citat de Revista Viva, ea începe, de multe ori, ziua cu un smoothie făcut din căpșune, afine, zmeură, iaurt grecesc, miere, suc de lămâie, o lingură de pudră de proteine și gheață.
Un alt lucru important este hidratarea. J.Lo își începe ziua cu un pahar de apă cu lămâie și bea minimum alte șapte pahare de apă pe parcursul zilei.
„Sunt mândră că reușesc să mențin o rutină sănătoasă, fie că este vorba despre modul în care am grijă de pielea mea sau despre corpul meu în ansamblu”, a explicat Jennifer Lopez, potrivit surselor citate mai sus.
Totodată, vedeta internațională este sigură că somnul regulat, de opt-nouă ore pe noapte, alături de dieta sănătoasă sunt principalii factori care o ajută să rămână în formă.
La ce alimente a renunțat Jennifer Lopez
Jennifer Lopez a scos din alimentație tot ceea ce este procesat, cu zahăr adăugat, cofeina și alcoolul. De asemenea, artista bea doar cafea decofeinizată și evită să facă plajă.
„Nu m-am mai atins de ani întregi de cafeină”, a mărturisit aceasta pentru US Weekly, citată de Revista Viva, fiind de părere că asta a ajutat-o să își mențină pielea tânără și netedă.
„Rareori mă expun la soare, iar când o fac, am grijă să folosesc creme de protecție solară. Nu beau alcool, nu fumez, ocolesc cafeaua. Acestea predispun la riduri și te fac să arăți mai bătrână”, a mai adăugat vedeta.
Jennifer Lopez evită și alimentele care conțin gluten, cum ar fi pâinea și pastele (în afară de cele din orez sau quinoa, care sunt carbohidrați complecși acceptați în dieta ei). În plus, Jennifer Lopez nu consumă fast-food.
Cum arată principalele mese ale zilei pentru J.Lo
Jennifer Lopez este foarte atentă la ceea ce mănâncă pentru a se asigura că își ia din hrană energia de care are nevoie.
„O fac să mănânce foarte curat, pentru că are nevoie de o hrană foarte bună și de calitate pentru toate lucrurile pe care le face. Totul este organic și totul este foarte bine gândit. Ea consumă multe proteine de înaltă calitate și alimente bogate în nutrienți”, spunea antrenorul ei, Tracy Anderson, acum ceva timp, citat de sursa menționată mai sus.
Micul dejun: Prima masă a lui J.Lo este compusă, de cele mai multe ori, dintr-un smoothie bogat în proteine, care conține o doză de pudră de proteine, căpșuni, zmeură, afine, iaurt grecesc, scorțișoară, miere, cuburi de gheață și suc proaspăt de lămâie.
Masa de prânz: Deși dezvăluia că la prânz se simte cel mai înfometată, Jennifer Lopez are grijă să mănânce salate cu somon și legume, precum brocoli, dovlecei, ardei și vinegretă.
„Din moment ce sunt mereu în mișcare, îmi place să am mereu la mine gustări mai sănătoase, cum ar fi fructe sau legume”, a dezvăluit ea.
Cină: De obicei, artista optează pentru proteine consumate împreună cu quinoa sau legume, precum varza de Bruxelles sotată și cartof dulce copt.
„De cele mai multe ori este orez și fasole, cele cu care am crescut. Și îmi place carnea de porc și de pui, mai ales în stil portorican!”, a spus Jennifer Lopez, citată de Revista Viva.
Potrivit jurnalului alimentar dezvăluit în revista People, Jennifer Lopez nu mai mănâncă după ora șapte seara. Ultima ei masă constă, de obicei, în piept de pui fără piele, varză de Bruxelles, semințe germinate și cartofi copți sau quinoa.
Și în momentele când iese în oraș, J.Lo încearcă să mănânce cât mai sănătos, alegând feluri potrivite stilului ei de viață.
„De regulă aleg o salată sau pește cu legume”, a dezvăluit Jennifer Lopez, cu toate că, uneori, comandă și feluri mai selecte, precum crab cu avocado.
Artista evită întotdeauna carnea roșie și mănâncă destul de rar carne de vită.
Cum arată o săptămână de antrenament pentru Jennifer Lopez
Potrivit Revista Viva, Jennifer Lopez își adaptează antrenamentele în funcție de programul său încărcat, având doi antrenori personali, pe David Kirsch în New York și Tracy Anderson în Los Angeles, pentru a se asigura că poate face exerciții oriunde s-ar afla.
Luni (Antrenament pentru întregul corp cu David Kirsch):
- Genuflexiuni sumo cu minge medicinală
- Fandări inverse cu gantere
- Vâslit din poziția de plank cu flotări
- Flexii biceps cu presă pentru umeri
- Răsuciri rusești cu minge medicinală
- Menținere în poziția de plank
Marți (Dans cardio și exerciții pentru abdomen cu Tracy Anderson):
- Încălzire prin dans (10-15 minute)
- Secvențe cardio (30 de minute de coregrafie de dans cu gantere ușoare)
- Circuit de Pilates la saltea pentru abdomen (ridicări de picioare, crunch-uri oblice, bicicletă)
Miercuri (Antrenament de forță pentru partea inferioară a corpului cu David Kirsch):
- Exerciții cu gantere
- Exerciții pentru picioare pe bancă
- Exerciții pe bandă pentru fesieri
- Ridicări de picioare din culcat pe o parte
- Exerciții cu kettlebell
- Menținere în poziția „wall sit”
Joi (Pauză sau cardio ușor):
Aceasta poate fi o zi de odihnă activă, cu yoga sau stretching, sau o sesiune de cardio ușor.
Vineri (Tonifiere pentru întregul corp cu Tracy Anderson):
- Încălzire prin dans și cardio (30 de minute)
- Exerciții la saltea (pentru fesieri, coapse interioare, abdomen)
- Exerciții pentru brațe cu greutăți ușoare (ridicări laterale, lovituri și pulsații)
- Stretching de revenire (10 minute)
Sâmbătă (Antrenament pentru fesieri și abdomen cu David Kirsch):
- Genuflexiuni cu săritură
- Mountain climbers
- Ridicări de genunchi la piept
- Ridicări de picioare din atârnat
- Crunch-uri oblice laterale
- Fandări cu săritură și răsucire de trunchi
Duminică (Odihnă totală):
- O zi dedicată recuperării complete.