Căutare Live

Sergiu Nicolaescu: „Cine a plecat afara pe vremea comunismului e un tradator”

Aproape 50 de ani de cariera, in care a fost atat actor, dar si regizor se regasesc in cartea „Viata, destin si film”, pe care Sergiu Nicolaescu a lansat-o de curand, aparitia editoriala aflandu-se la a doua editie. În emisiunea Simonei Gherghe, Sergiu Nicolaescu a despre cariera lui de pana acum, dar si despre proiectele de viitor.

Invitat in studioul Acces Direct, Sergiu Nicolaescu a declarat ca in carte, cititorii vor gasi in principal amintiri, momentele de la filmari ce au ramas in memoria regizorului.

Intrebat daca mai exista un alt regizor care sa fi facut mai multe filme decat el, Sergiu Nicolaescu a declarat ca in Romania nu este nimeni care sa se apropie de numarul de pelicule regizate de el, si ca doar americanii ar putea sa-l depaseasca.

Actorul a prezentat si un episod mai putin cunoscut din cariera lui. In 1960 cu ocazia prezentarii la Cannes a filmului, Memoria Trandafirilor, americanii au dorit sa il cunoasca, iar presedintele de la Columbia Pictures i-a propus un contract pe 7 ani, ce avea ca obiect o ecranizare dupa „Visul unei nopti de vara" de Shakespeare. Dupa aceasta discutie, doi romani stabiliti afara i-au facut o alta propunere: sa faca un film dupa pe baza unui roman al lui Jules Verne. De la literatura engleza si franceza, Sergiu Nicolaescu a ajuns la istoria Romaniei, deoarece s-a intors acasa pentru a lucra la „Dacii", unul din filmele istorice de care este foarte mandru. Regizorul nu regreta ca nu a ajuns la Hollywood, sustinand ca cine a plecat din tara in vremea comunismului nu a fost nimic altceva decat un tradator.

Chiar daca nu are copii, domnul Nicolaescu are filmele care ii pot inlocui pe acestia. Intrebat care sunt eroii ce il inspira si la aceasta varsta, regizorul a raspuns fara sa stea pe ganduri: Mihai Viteazu, este pe primul loc, fiind secondat de regele Carol I.

Desi a luat vacanta de la Parlament, Sergiu Nicolaescu nu se gandeste la relaxare, pentru ca pe 1 august incepe filmarile la un alt film: o comedie care ironizeaza starea actuala a societatii romanesti. Totusi, in sezonul estival regizorul va merge la mare, dar numai pentru a-l convinge pe Radu Mazare, primarul Constantei, sa joace in pelicula ce urmeaza a fi realizata.

foto: Intact Images

Burlacita, la un cocktail romantic la piscina cu viitorii pretendenti... Cantareata Emmy nu a luat BAC-ul...
Ultimele știri