Numarul participantilor depaseste anul acesta 200, lucru care dovedeste nevoia studentilor de a se implica si de-asi demonstra talentele in afara orelor de curs. ARTA te provoacă la libertate, vis, creatie, o evolutie ce revolutionează iar sectiunea de literatura te invita la discutii despre evolutia literaturii dupa 1990, seri de lectura si de folk.
Luni, 10 mai , in Piata Unirii se va deschide un zid pentru wall art, incepand cu ora 12.00 iar de la ora 19.00, Carturesti organizeaza un vernisaj pentru tinerii artisti care contribuie in cadrul festivalului.
Marti si miercuri, 11 si 12 mai, cei interesati de arta vor putea participa la dezbateri, si conferinte in Mansarda Facultătii de Artă si Design. Marti, de la ora 14.00, Raluca Doroftei va tine workshopul "De la portofoliu la aplicatie" , iar a doua zi dicnepand cu ora 16 Dan Perjovschi va prezenta "Locuiesc in Rahova, expun la New York".
In weekend, vor avea loc workshop-uri si targuri de ateliere: pictura pe fotografie, portrete-caricaturi, pictura pe sticla, gravura si mulaje. Nu lipsesc nici workshopurile de vestimentatie si de jonglerii. Aceste evenimente vor avea loc in Piata Unirii, iar duminică, 16 mai, se va pregati un vernisaj in Papillon de la ora 18.
Pe de alta parte, inceputul saptamanii va fi plin si de activitati literare. Marti, intre 16.00-17.30, va avea loc conferinta "20 post cenzura" cu invitatii Radu Paraschivescu, Olga Stefan, Daniel Vighi si Marius Aldea Stefan. Miercuri incepand cu ora 10.00, organizatorii festivalului s-au gandit la un workshop pe tema "Spatiul de inventariere al imaginatiei", au planuit o zi de carti pe gratis si o seara de folk cu Patricia Dragan si Marius Aldea Stefan.
Din pacate, aceste actiuni se petrec simultan in Piata Unirii, Strada Mercy si UVT astfel ca cei interesati de toate trei vor trebui sa aleaga.
sursa: modernism.ro
sursa foto: altiasi.ro
9 mai, Ziua Europei: Concerte, spectacole si artificii in Bucuresti... Leonardo da Vinci, biografia unui geniu...