Căutare Live

Ce poți face în weekend, dacă rămâi în București. Concert al Corului Armatei Roşii, Whisky Fest, premiere în cinematografe și festivaluri de film

Un concert al Corului Armatei Roşii, Whisky Fest şi Zilele Filmului LUX, unde vor fi prezentate cele trei pelicule ajunse în finala competiţiei - „120 BPM”, „Sameblod” şi „Western” -, se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Un concert al Corului Armatei Roşii, Whisky Fest şi Zilele Filmului LUX, unde vor fi prezentate cele trei pelicule ajunse în finala competiţiei - „120 BPM”, „Sameblod” şi „Western” -, se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va reveni, vineri seară, pe scena Sălii Palatului, cu spectacolul „The Great Revival”. Un număr de 120 de artişti vor fi protagoniştii spectacolului închinat memoriei membrilor corului care au murit, anul trecut, într-un accident aviatic. Vor fi prezentate un repertoriu integral rusesc şi dansuri autentice, iar directorul artistic este Gennady Sachenyuk.

Whisky Fest are loc în Sala de Marmură din Casa Presei, unde, de vineri, de la ora 17.00, şi până duminică vor avea loc degustări şi sesiuni de mentoring. Participarea la aceste sesiuni se va face pe bază de bilet, care costă 30 de lei, iar băuturile degustate sunt incluse în preţ.

Preţul unui bilet pentru prima vizită la eveniment este de 39 de lei/ zi, indiferent de ziua participării şi include un pahar cadou. Pentru oricare a doua vizită, biletul va costa 20 de lei. Abonamentele vor avea preţul de 70 de lei.

Săptămâna Filmului Maghiar, începută pe 12 noiembrie, va continua până duminică, cu proiecţii care au loc în Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

În programul celei de-a 11-a ediţii figurează nouă filme artistice de lungmetraj, dar şi filme experimentale, filme documentare, de animaţie şi scurtmetraje. În încheierea festivalului, va fi proiectat filmul „#Niciodatănusetermină”, regizat de Tiszeker Dániel.

Festivalului de film polonez CinePOLSKA începe vineri şi va avea loc până pe 26 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco. În deschidere - „Arta de a face dragoste”, de Maria Sadowska. Filmul spune povestea medicului Wisłocka care a schimbat viaţa intimă a polonezilor cu ajutorul cărţii sale bestseller omonimă, publicată în 1978 şi vândută în aproximativ 7 milioane de exemplare.

În primul weekend al festivalului vor rula filme semnate de Agnieszka Holland şi Jan P. Matuszyński. Tot la Cinema Elvire Popesco, de duminică până marţi, vor fi prezentate cele trei pelicule ajunse în finala competiţiei LUX Film Prize a Parlamentului European: „120 Battement par Minute”, de Robin Campillo, propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar, „Western” (Germania - Bulgaria), regizat de Valeska Grisebach, şi „Sameblod/ Sámi Blood”, o coproducţie suedezo-norvegiano-daneză regizată de Amanda Kernell, care a câştigat LUX Film Prize 2017.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, însă este necesară înregistrarea participării pe eventbook.ro.

În cinematografe vor avea premiera filmele „Tărâmul binecuvântat/ God's Own Country”, de Francis Lee, cu Josh O'Connor, Alec Secăreanu, Gemma Jones şi Ian Hart în distribuţie, „Liga dreptăţii/ Justice League”, cu Jason Momoa, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller şi Ben Affleck, şi „Rodin”, de Jacques Doillon, cu Vincent Lindon, Izïa Higelin şi Séverine Caneele.

Prinţesa Polonic lansează „Supereroii din farfurie”, o carte de reţete pentru gătitul cu cei mici... Spectacol la ediția cu numărul 16 a Festivalului concurs Bistrița Folk...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri