"Cronica ilustrata a omenirii" apare incepand de vineri cu Jurnalul National

Uneori cuvintele se transforma in fapte. Marturisirile in literatura. Imaginile in arta. Timpul in istorie... Din 28 octombrie, Jurnalul National si Litera iti aduc Cronica Ilustrata a omenirii. 16 volume despre marea scena a lumii …scrisa in 7 milioane de ani. Din preistorie si pana azi. In fiecare vineri, la pretul de 14,9 lei.

Structurata, dupa cum ii arata si titlul, cronologic, Cronica ilustrata a omenirii acopera o perioada istorica, in sensul larg al termenului, de aproximativ sapte milioane de ani. De la primele aparitii sporadice ale hominizilor pana in epoca moderna si contemporana.

Conceputa si realizata de un grup de specialisti germani, si bucurandu-se de consultanta de specialitate a unor cercetatori cu reputatie, Cronica Ilustrata a omenirii este o lucrare de referinta de cea mai mare utilitate pentru un public extrem de larg, doritor sa poata verifica rapid o informatie sau, dimpotriva, sa isi dedice un timp mai indelungat largirii cunostintelor de cultura generala.

Cronica ilustrata a omenirii aduna laolalta - dincolo de fapte, aventuri epice si lupte, dincolo de personalitati a caror prestatie pe scena lumii a marcat istoria - , si descoperiri epocale, curente culturale si religioase, momente de cotitura din istoria artelor plastice, a arhitecturii, a stiintei si a inventiilor.Cronica Ilustrata a omenirii este o istorie a gandirii umanitatii, a evolutiei mentalului colectiv si a celor mai pregnante realizari ale spiritului uman.

Momentele selectate si consemnate in functie de importanta lor urmeaza sirul anilor (ba chiar, in volumele de pe urma, pe cel al zilelor), dar, totodata, strang pe aceeasi pagina, evenimente contemporane din mai multe colturi ale lumii, volumele oferind in acest fel, un ansamblu, o viziune deopotriva diacronica si sincronica a devenirii omenirii.

Textele scurte, scrise cu ingrijire si cu probitate stiintifica, rezumandu-se la esenta informatiei (chiar daca uneori par a tine de domeniul anecdoticului), fac trimiteri incrucisate la o seama de evenimente si, nu in ultimul rand, se bucura de o ilustrare ampla si sugestiva (nu exista pagina fara o ilustratie), ceea ce confera lecturii un plus de atractivitate rezultat din contactul vizual de mare impact.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri