Directorul General al Operei Nationale, Catalin Arbore: Dorim „sa cucerim” noi iubitori de muzica buna

Sambata, 20 august 2011, ora 21.00, Opera Nationala Bucuresti invita publicul la cea de-a V-a editie a „Promenadei Operei”, concert extraordinar in aer liber. Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera.

Muzica de opera este mereu prezenta in viata noastra fara sa ne dam seama: fragmente extrem de cunoscute si indragite cum ar fi „Habanera" din „Carmen" sau „Marsul triumfal" din „Aida" sunt astazi folosite ca sonerie de mobil, fond sonor pentru reclame sau ca muzica de film. Neavand insa o cultura artistica formata, publicul nu stie ca ceea ce asculta este opera si se fereste uneori sa ne treaca „pragul" temandu-se nejustificat ca ar fi vorba despre un gen plictisitor sau vetust. Pentru a invinge aceste prejudecati, iesim in fiecare vara in parcul din fata Operei Nationale Bucuresti si daruim spectatorilor un concert extraordinar cu intrare libera, un program variat cu cele mai celebre fragmente din opere si operete" a declarat Directorul General al Operei Nationale Bucuresti, Catalin Arbore referindu-se la cea de-a cincea editie a „PROMENADEI OPEREI". Pentru cea de-a cincea editie a Promenadei Operei dorinta noastra ramane aceeasi: „sa cucerim" noi iubitori de muzica de calitate." a spus Catalin Arbore, directorul ONB.

Concertul extraordinar propune spectatorilor un program bogat si variat, reunind cele mai cunoscute si mai indragite fragmente din opere si operete (arii si duete), in interpretarea unora dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB. Editia din acest an va aduce in fata publicului solisti precum Iordache Basalic, Leonard Bernad, Mariana Colpos, Ana Maria Comsa, Lucian Corchis, Felicia Filip, Daniel Filipescu, Pompeiu Harasteanu, Irina Iordachescu, Maria Jinga, Hector Lopez, Vlad Mirita, Tina Munteanu, Sorana Negrea, Eugen Secobeanu, Florin Simionca, Mihaela Stanciu, si Crina Zancu. Orchestra si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Din programul serii vor face parte fragmente celebre din opere precum „Faust" (Charles Gounod), „Tosca" (Giacomo Puccini), „Rigoletto" (Giuseppe Verdi), „Don Giovanni" (Wolfgang Amadeus Mozart), „Il Barbiere di Siviglia" - „Barbierul din Sevilla" (Gioachino Rossini), „Rusalka" (Antonín Dvořák), „Samson si Dalila" (Camille Saint-Saëns), dar si lucrari muzicale indragite ca „O, sole mio!" sau „Granada". Evenimentul va fi prezentat de actorul Adrian Paduraru.

Sursa: hotnews

Ultimele știri