Expozitia "Galileo 400"

Intre 24-31 martie, in Sala de expozitii „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Romane este deschisa expozitia „Galileo 400”, organizata cu prilejul trecerii a patru secole de la primele observatii ale cerului facute cu un aparat optic, si publicate in cartea „Siderreus Nuncius (Venetia 1610)

Expozitia este organizata de Institutul de Fizica Nucleara (INFN) din Italia, Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei" (IFIN -HH) din Romania si Biblioteca Academiei Romane, sub inaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucuresti si al Institutul Italian de Cultura din Bucuresti.

La vernisajul expozitiei au vorbit acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, prof. univ. dr. Nicolae-Victor Zamfir, director general al IFIN-HH, membru corespondent al Academiei Romane, E.S. Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucuresti si acad. Valentin Vlad.

Expozitia cuprinde postere, proiectii un experiment galilean, carti de si despre Galilei ce pot fi vizionate in acordurile muzicii pentru lauta compusa de membri ai familiei Galilei.

Prof. univ. dr. Gheorghe Stratan, directorul expozitiei a anuntat ca expozitia va fi deschisa si in alte orase din Romania, apoi o varianta italiana va fi prezentata la Roma in luna aprilie si una engleza in cateva orase europene.

Expozitia poate fi vizitata zilnic, intre orele 12.00-18.00, pina pe data de 31 martie.

Biroul de presa al Academiei Romane

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri