Dupa o prima editie dedicata, in 2011, Tainelor Botezului si Cununiei, tematica propusa de Festival si explorata artistic in acest an este suferinta si boala, ca parti componente ale vietii.
Programul cuprinde concerte de muzica traditionala si muzica clasica, expozitii de pictura si etnografice, reprezentatii teatrale, conferinte, proiectii de scurtmetraje.
Printre artistii participanti se numara Grigore Lese (foto) si armanii farseroti, pianistul Jean-Claude Pennetier, trupa de teatru Contraste si violoncelistul Adrian Naidin, Corala Catedralei Mitropolitane Sfintii Arhangheli, condusa de psaltul Ionut Furtuna. Obiceiuri traditionale vor fi prezentate de satenii din Bixad (jud. Satu Mare, regiunea Oas), coordonator artistic prof. Iacob Pop, si de bocitoare din satul Runcu.
Vor conferentia Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif, prof. univ. dr. Pavel Chirila, Costion Nicolescu, doctor in teologie si muzeograf la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, muzicologul Grigore Lese, pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard, doctor in teologie, pr. Nicolas Ozoline, profesor de iconologie la Institutul de Teologie Ortodoxa Saint-Serge din Paris, antropoligii Ioana Andreescu, Aida Popova, Jean Cuisinier, Varvara Buzila, doctor in filologie, secretar stiintific al Muzeului National de Etnologie si Istorie Naturala din Republica Moldova, s.a.
Festivalul este organizat de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale din Limours (Franta), impreuna cu Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu Ambasada Romaniei la Paris.
Ce s-a intamplat astazi, 15 mai!... Mircea Cantor expune o casa din Maramures in Belgia...