"Cum am ajuns sa scriu acest roman? Mult timp l-am visat, la propriu. Adica dormeam, visam ca l-am scris si, cand ma trezeam, ma simteam ca orice ins care doreste ceva irealizabil si de care subconstientul sau se milostiveste, facandu-l sa traiasca acel lucru macar in somn. Acest roman, pe care l-am rumegat zece ani, scriindu-l de fapt in trei, este rodul unei duble rabdari: al rabdarii mele cu mine si al aceleia pe care timpul social o are cu noi toti. Daca cititorii anului 2073 ma vor citi fara dictionar si mai ales fara sa rada, asta ar fi o mare victorie. si nu atat a mea, cat a limbii, literaturii si epocii noastre - ultimul sfert de veac al nelinistitului secol al XX-lea", povesteste Constantin Toiu intr-un interviu despre "Galeria cu vita salbatica".
"Galeria cu vita salbatica" este o meditatie cutremuratoare asupra destinului unui intelectual roman din anii '50... un roman extrem de interesant, indiferent la ce varsta il vei citi... rafinat, subtil, fascinant. Un roman in care, asa cum apreciaza Nicolae Manolescu, "istoria e reconstituita prin biografii reale.
Pagina seamana cu un album de familie din care ne privesc de tot mai departe oameni cari au fost...". Citeste-l si vei patrunde intr-un labirint care nu-ti va lasa nici sufletul si nici mintea indiferente... Intra sa fii parte din vis... "Visezi treaz, baiete... Visezi ca e un vis in care ti se pare ca nu totdeauna visezi, asta e... un al doilea, al treilea vis - din doua negatii totdeauna iese un fel de realitate, dar asta este de fapt obsesia ta activa si creatoare, asa cum si noi, lumea intreaga, tot universul, suntem obsesia fiintei supreme, visul ei, nu tocmai frumos, recunosc..."
Citeste si Jurnalul!