Se implinesc 151 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne

Turistii de pe litoral sunt invitati sa sarbatoreasca, luni, 151 de ani de la infiintarea Fortelor Navale Romane moderne. Presedintele Traian Basescu nu a luat parte la manifestatiile de Ziua Marinei, de la Constanta.
De la ora 10.00 a avut loc ridicarea pavilionului la catargul din dreptul Comandamentului Flotei si ridicarea pavilionului si marelui pavoaz la bordul navelor din dispozitiv.

Apoi este programata citirea mesajelor din partea presedintelui Romaniei, care nu este prezent la manifestare, si a altor oficialitati civile si militare, apoi o slujba religioasa, urmata de depunerea ancorelor de flori in mare, informeaza Mediafax.

Ulterior, persoanele prezente pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor putea urmari sosirea alaiului Zeului Neptun si exercitiile demonstrative sustinute de militari si de nave ale Fortelor Navale, printre care Bricul "Mircea", Distrugatorul "Marasesti" si Fregatele "Regele Ferdinand" si "Regina Maria". Manifestarile se vor incheia la ora 12.10, cu defilarea garzii de onoare.

La ora 13.00, Zeul Neptun, impreuna cu alaiul sau, se va deplasa in Portul Tomis, unde, pana la ora 15.00, va patrona jocurile marinaresti. Ziua se va incheia cu "Retragerea cu torte", pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piata Ovidiu - Prefectura Constanta, incepand cu ora 22.00.

Manifestari similare vor avea loc si in Mangalia, Braila, Galati si Tulcea

Traian Basescu a venit in anii trecuti la Constanta, pentru a asista la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei. Exceptie a facut anul 2009, cand Basescu a mers la Manastirea Tismana de Sfanta Maria. In 2010, Basescu a fost fluierat si huiduit in momentul in care a mers la tribuna amenajata pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanta pentru a sustine un discurs.

Bricul Mircea, nava scoala a Fortelor Navale, deschide parada navelor la aceasta aniversare.

foto: Intact Images

Ultimele știri