VIDEO! Atmosfera medievala in Cetatea de Scaun a Sucevei

Printi, cavaleri si domnite au readus atmosfera medievala in Cetatea de Scaun a Sucevei. Aerul de sarbatoare s-a simtit pe strazi odata cu inceperea confruntarilor pentru un premiu inedit - spada lui Stefan cel Mare. O replica, desigur. Cele 15 perechi de concurenti si-au intrat bine in rol si competitia a fost un adevarat spectacol .

Cavalerii s-au salutat protocolar inainte sa-si demonstreze iscusinta in manuirea spadei. Razboinicii au coborat apoi de pe cai pentru confruntari libere.

Nu au lipsit nici concursurile de tir. Culmea distractiei a fost concursul de alergare in saci. Perechile si-au testat si forta. Si calitatile de bucatari le-au fost puse la incercare, apoi perechile aflate in concurs au incins un dans pur romanesc si imediat dupa aceea unul medieval.

La final cel mai iscusit cuplu a castigat o replica a spadei lui Stefan cel Mare. Organizatorii evenimentului promit iubitorilor de arta medievala un spectacol de zile mari si anul viitor.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri