TOMA CARAGIU - cpt. Panait (1925 - 1977)
Primul care a părăsit echipa a fost genialul Toma Caragiu. În fatidica seară de 4 martie 1977, când România era măturată de un cutremur nemilos, căpitanul Panait era prins sub dărâmăturile blocului din București unde locuia.
PUIU CĂLINESCU - maestrul Alexandru Trandafir (1920 - 1997)
A urmat Trandafir. Maestrul de mimică și pantomimă ajuns în lumea celor drepți în anul 1997. Puiu Călinescu, unul dintre cei mai carismatici artiști pe care publicul românesc i-a văzut a murit pe 16 mai după mai mulți ani în care s-a luptat cu boala.
DUMITRU FURDUI - sergentul major Cristoloveanu (1936 - 1998)
Dumitru Furdui, incredibilul actor care i-a dat viață sergentului major Cristoloveanu, se stingea, în mod inexplicabil, într- o zi de 13 aprilie a anului 1998. Plecat la Paris încă din anii comunismului, Dumitru Furdui se retrăsese într-un imobil aflat la periferia capitalei franceze, iar în acea zi, vecinii au văzut cum actorul se prăbușea de la balconul locuinței sale de la etajul opt.
DEM RĂDULESCU - Gogu Steriade (1931 - 2000)
Doi ani mai târziu de la tragedia în care a fost implicat Dumitru Furdui, dispărea dintre noi și Dem Rădulescu, sarea și piperul multor comedii ale micului ecran și ale scenei autohtone. Creatorul personajului Gogu Steriade a avut o moarte bruscă lăsând în urma sa un mare gol. Cu patru zile înainte de a a împlini 69 de ani, Dem Rădulescu suferea un infarct care a vea să-i fie fatal.
JEAN CONSTANTIN - Ștefan „Fănică” Patraulea (1927 - 2010)
Pe lista dispăruților din „Brigada Diverse” a apărut și numele lui Jean Constantin, cunoscut pentru deliciosul rol al lui Patraulea, din seria amintită. Multiplele sale probleme de sănătate aveau să-i grăbească sfârșitul, 26 mai 2010, fiind ziua în care îndrăgitul artist trecea la cele veșnice.
IURIE DARIE - maiorul Dobrescu (1929 - 2012)
Profesionist desăvârșit, bun comunicator și mereu alături de oamenii săi. Așa ar putea fi caracterizat personajul Dobrescu, șeful Brigăzii Diverse din cadrul Miliției Capitalei. Iurie Darie, unul dintre junii primi ai filmului românesc, a suferit crunt în ultimii ani de viață din cauza numeroaselor problemelor de sănătate. A murit la 9 noiembrie 2012 în urma unui accident vascular cerebral.
SEBASTIAN PAPAIANI - plutonierul Căpșună (1936 - 2016)
Ultimul om de bază din Brigada Diverse, care a ajuns alături de celelalte personaje principale ale seriei este Sebastian Papaiani. Plutonierul Căpșună a plecat dintre noi, într-o altfel de misiune, mult mai complicată, dar pe care, suntem siguri, o va rezolva la fel de eficient.
ISTORIA UNEI SERII DE NEUITAT
Brigada Diverse intră în acțiune
Acest film este primul din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: furtul unui cățel și dispariția unei broșe. În ambele cazuri, rezolvarea acestor mărunțișuri a dus la descoperirea unor infracțiuni de mai mare importanță și anume uciderea șefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) și furtul sistematic de mărfuri din Magazinul Universal Victoria.
Brigada Diverse în alertă!
Acest film este al doilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la “Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei (Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Struja, Lucia Boga) ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.
B.D. la munte și la mare
Acest film este al treilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de traficanți de droguri care transporta materiale stupefiante prin RSR și arestarea unui infractor străin, originar din România, care dorea să organizeze o rețea de furt și export în stil mare de icoane peste graniță.
Primii câştigători ai premiilor Academiei europene de film 2019 - „The Favourite”, patru trofee. „Dolor y gloria”, cea m... „Zavera”, de Andrei Gruzsniczki, premiera mondială sâmbătă în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Cairo...