Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Cum a ajuns "O Poveste încâlcită" să fie cea mai scumpă animație din istorie. Câți bani a investit Disney în desenul pentru copii

Filmele Disney au ajuns să fie iubite de toate generațiile! Adesea, acestea se numără printre multele producții pentru care părinții sunt foarte încântați. Puțini știu, însă, că multe dintre aceste animații uimitoare au avut un cost financiar imens.

Rapunzel - Disney

V-ați întrebat vreodată ce filme Disney au costat cel mai mult pentru a fi realizate și dacă acele filme cu buget ridicat și-au recuperat banii în box-office? Iată cum s-au descurcat producătorii celor mai cunoscute filme animate

Filmul ‘Tangled’ (2010) - "O Poveste încâlcită"

Nu numai că acesta este cel de-al cincilea cel mai scump film Disney, dar este până în prezent și cel mai scump film de animație făcut vreodată. Tangled spune povestea clasică a lui Rapunzel, dar cu o întorsătură decisivă.

Dar de ce a costat atâția bani să fie făcut? În cea mai mare parte din cauza faptului că filmul a fost creat folosind o formă revoluționară de tehnologie de animație care combina CGI cu metodele tradiționale de animație.

Deci, cât a costat să realizezi cel mai scump film de animație făcut vreodată?

292 milioane dolari. Disney și-a recuperat banii? Oh da! Tangled a reușit să câștige 591.794.936 de dolari în box-office-ul mondial în timpul rulării filmului în cinematografe.

Recomandari