Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Acestea sunt unele dintre cele mai controversate filme ale ultimului deceniu

Ultimii 10 ani au adus o serie de schimbări în cinematografia mondială! Totul trebuie să fie "politically correct", pentru că oamenii se declară ofensaţi de aproape orice, aşa că cineaştii încearcă să respecte cât se poate de mult dorinţele publicului.

Dar asta nu se întâmplă întotdeauna, astfel că - din când în când - izbucneşte câte un scandal de toată frumuseţea încă dinaintea lansării unei pelicule. Cel mai recent exemplu este filmul "Joker", care a atras o serie interminabilă de comentarii negative. Însă lista filmelor controversate este mult mai lungă.

"The Interview" este o comedie politică americană cu doi jurnalişti care, sub pretextul realizării unui interviu, plănuiesc să îl asasineze pe dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un. Lesne de înţeles care e controversa aici. În iunie 2014, guvernul de la Phenian a avertizat Statele Unite ale Americii să nu lanseze filmul. Lansarea a fost amânată câteva luni, iar filmul, montat din nou, pentru a-l face.

acceptabil pentru oficialii din Coreea de Nord. Ulterior, serverele casei de producţie care a semnat pelicula au fost sparte de un grup de hackeri despre care se crede că ar avea legătură cu coreenii. Mai mult decât atât, hackerii au ameninţat cu atacuri teroriste în cinematografele în care a fost difizat filmul.

Acţiunea din Exodul are loc în vremuri biblice. Regizorul Ridley Scott ne duce în timpul fugii evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinţei, sunb conducerea lui Moise, jucat de Christian Bale. Vorbim de unul din cele mai cunoscute momente ale Bibliei, într-o nouă ecranizare, cu efecte speciale. Acuzând că nu este respectat adevărul istoric, oficialii egipteni au interzis difuzarea filmului în cinematografele din ţară, decizie adoptată şi de Maroc.

Lista filmelor care au marcat ultimul deceniu este completată de alte pelicule, ca I love You Daddy, Ghost in the Shell sau Aloha