Povestea din spatele legendarului "Conte de Monte Cristo". Astăzi, 20:00, la Antena 1!

 

Kevin Reynolds a realizat, în 2002, una dintre cele mai bune ecranizări ale celebrului român semnat de Alexandre Dumas tatăl, "Contele de Monte Cristo". Din distribuţie fac parte James Caviezel, Guy Pearce, Richard Harris şi Luiz Guzman, iar în acestă seară, de la 20:00, îl puteți viziona la Antena 1.

Deşi filmul nu urmăreşte în detaliu firul romanului, păstrează intrigă şi aventură, şi înfăţişează epoca în cel mai mic detaliu.

"Contele de Monte Cristo" spune povestea lui Edmond Dantes, un bărbat închis pe nedrept în închisoarea Château d'If, acuzat că ar fi fost un informator de-al lui Bonaparte. În timpul detenţiei, el se împrieteneşte cu Abatele Faria. Acesta îl învaţă matematică, filosofie şi literatură, dar şi cum să mânuiască sabia. Înainte să moară, Faria îi spune lui Dantes unde se află o comoară mult căutată.

Dantes reuşeşte să evadeze din închisoare dându-se mort. El descoperă comoară şi plănuieşte să se răzbune pe cei care l-au închis.

Captivanta poveste a lui Edmont Dantes a avut o bază reală, petrecută în Franţa începutului de secol XIX.

Alexandre Dumas, tatăl, a reuşit să transforme un articol apărut în ziarele vremii într-un veritabil best-seller denumit "Contele de Monte Cristo". Conform unor informaţii culese de specialişti, în anul 1807, un tânăr pantofar, pe numele său Francois Picaud a avut aceeaşi soartă cu cea a personajului principal din cartea lui Dumas. Mai exact, a fost arestat din cauza unei mărturii mincinoase a prietenului său, Mathieu Loupain. După ce este închis de autorităţi, Francois îşi pierde şi iubita, care se căsătoreşte cu "amicul" Loupain.

În timpul în care este încarcerat, Piacud se împrieteneşte cu un preot, iar acesta din urmă, îi dezvăluie locul în care este ascunsă o comoară. De aici faptele se continuă la fel ca în romanul lui Dumas..facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE