Căutare Live

Scriitorul Martin Charnin, creator al musicalului „Annie”, premiat cu Tony, a murit la vârsta de 84 de ani

Scriitorul Martin Charnin, creator şi regizor al musicalului „Annie”, care a fost premiat cu şapte trofee Tony, a murit la vârsta de 84 de ani în urma unui atac de cord, informează Variety.

Scriitorul Martin Charnin, creator şi regizor al musicalului „Annie”, care a fost premiat cu şapte trofee Tony, a murit la vârsta de 84 de ani în urma unui atac de cord, informează Variety.

Fiica lui a scris duminică pe Facebook: „Tatăl nostru a murit. Martin Charnin şi-a trăit din plin viaţa. (...) Cum spunea, pe cât de banal sună, soarele va răsări mâine”.

Deşi cunoscut pentru munca din spatele scenei, Charnin a debutat în 1957, în producţia Broadway „West Side Story”. El a apărut şi alături de Dick Van Dyke în „The Girls Against the Boys” (1959).

Curând, a început să scrie versuri pentru un circuit de cabaret, a lucrat cu artişti ca Julius Monk şi Mary Rodgers. Între proiectele la care a colaborat se numără „Zenda”, musicalul lui Vernon Duke, „Ballad for a Firing Squad” şi musicalul „Two by Two”, pentru care a scris versurile împreună cu Richard Rodgers şi Peter Stone.

În acelaşi timp, Charnin şi-a îndreptat atenţia spre televiziune, şi a câştigat un premiu Emmy pentru producţia „Annie, the Woman in the Life of a Man”, cu Anne Bancroft în 14 scheciuri diferite.

A fost nominalizat de alte trei ori la Emmy, câştigând încă un premiu în 1972 pentru „S Wonderful, ’S Marvelous, ’S Gershwin”.

În 1977, „Annie” a avut premiera pe Broadway. Spectacolul a primit 10 nominalizări la premiile Tony şi a câştigat şapte trofee, inclusiv pentru cel mai bun musical.

Charnin a mai lucrat pe Broadway la „Bar Mitzvah Boy”, „Remember Mama”, „The First”, „A Little Family Business”, „Cafe Crown”, „Sid Caesar & Company” şi „The Flowering Peach”.

Sursa : news.ro

Filmul "The Father", regizat de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov, este marele câştigător de la Festivalul d... Explozia de pe platourile de filmare pentru „Bond 25” în care a fost rănit un membru al echipei nu va fi anchetată ofici...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri