Eisuke Tsuyuzaki, oficialul Panasonic si gurul neoficial al 3D-ului, a declarat ca nu se multumeste doar cu atat si ca doreste sa extinda popularitatea si performantele 3D-ului in viitorul apropiat. Ce-i drept, desi oamenilor le place, sunt si foarte multe voci care contestea calitatea subiectelor si a viziuni regizorale.
Insa, in momentul de fata, ne confruntam cu un moment istoric in cinematografia lumii, deoarece trecutul si prezentul se intrepatrund. Acesta este modul in care evolueaza lumea, iar tot ceea ce insemna fantezie in trecut, in prezent este considerat evolutie.
Cum va evolua 3D?
Termenul 3D era cunoscut, nu cu multi ani in urma, doar in domeniul jocurilor pe calculator Hames Cameronl. Insa extinderea acestui concept va avea consecinte irevocabile asupra modului in care omul experimenteaza domeniul divertismentului.
Este estimat ca, cel tarziu pana in 2013, va avea loc procesul de "reincarnare" a cinematogrfiei, sub forma 3D.
"De fiecare data, dar absolut de fiecare data, publicului i-a placut la nebunie", a explicat David S. Cohen, editorul revistei Variety.
In curand, poti experimenta 3D-ul si la tine acasa, iar preturile, in maximul 3 ani de zile, vor scadea considerabil.
Viziunea regizorilor asupra 3D
Se poate spune ca cinematografia a intrat intr-o rutina, iar 3 D a venit ca o inovatie necesara. Multumita lui James Cameron, "Avatar" a reprezentat lansarea oficiala a noului concept. Ce-i drept, dat fiind faptul ca este nou pe piata, 3D-ul este vazut ca o "masina de bani", ce sparge box-office-urile.
Insa mai sunt si regizori exceptionali (daca ne permiteti sa le spunem astfel), care au anuntat ca, in curand, vor regiza si filme...3D. Unul dintre ei este Martin Scorsese, care doreste sa schimbe ideea preconceputa ca 3D-ul nu este altceva decat un efect impresionant, fara un pic de nuanta artistica.
Foto: Collider