Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Pokemon Go pune în pericol securitatea utilizatorilor! Hackerii au acces la datele tale personale

Fani ai lui Pikachu sau simpli curioși cu privire la noua modă a vânătorii de pokemoni în realitatea augmentată trebuie să fie atenți, deopotrivă, la posibilele probleme grave de cibersecuritate pe care ar putea să le aibă jocul Pokemon Go.

Fani ai lui Pikachu sau simpli curioși cu privire la noua modă a vânătorii de pokemoni în realitatea augmentată trebuie să fie atenți, deopotrivă, la posibilele probleme grave de cibersecuritate pe care ar putea să le aibă jocul Pokemon Go.

Adam Reeve, cercetător la o firmă de cibersecuritate, a postat pe platforma de microblogging Tumblr o explicație a modului în care securitatea datelor personale poate fi compromisă prin instalarea acestui joc.

Pentru a juca acest joc este nevoie de crearea unui cont pe site-ul pokemon.com sau, așa cum au făcut deja mulți jucători din comoditate, înregistrarea ca player se poate face și prin contul de Google. Ori acceptarea acestei opțiuni "comode" deschide pentru Niantic, compania care a dezvoltat acest joc, accesul complet la contul respectiv de Google — adică pot fi accesate documentele din Google drive, poate fi examinat istoricul căutărilor cu motorul Google sau pot fi văzute fotografiile din Google photos., scrie agerpres.ro.

De asemenea, este important de precizat că în situația în care serverele companiei Niantic ar ceda în fața unui atac al hackerilor, toate aceste informații personale cu privire la jucătorii înregistrați de Pokemon Go vor fi compromise.

Reprezentanții Niantic au dat publicității un comunicat prin care îi răspund lui Adam Reeve și în care menționează că au luat la cunoștință observațiile ridicate de acesta. În comunicat ei precizează și că "Google a verificat faptul că nicio altă informație nu este primită sau accesată de Pokemon Go sau de Niantic.

Google va reduce accesul Pokemon Go doar la informațiile de bază din profilul utilizatorilor care, la rândul lor, nu vor trebui să ia nicio măsură", aceste actualizări și modificări realizându-se automat.

Există însă și un alt pericol în lumea vânătorior de pokemoni. Au apărut deja informații cu privire la un malware conceput special pentru Pokemon Go. Serviciul de protecție a datelor Proofpoint a anunțat că au existat câteva cazuri în care aplicația Pokemon Go a fost modificată prin introducerea unui virus trojan pentru acces de la distanță care îi oferă "atacatorului" controlul asupra tuturor funcțiilor și întregului conținut al telefonului victimei.

Aceste aplicații modificate ajung să fie instalate, de obicei, de jucătorii care nu mai au răbdare până la lansarea oficială a jocului în țara lor și îl descarcă dintr-o sursă neoficială.

Există câteva modalități prin care se poate verifica dacă o versiune de Pokemon Go este sau nu infectată cu malware. Una dintre modalități este de a verifica lista de permisiuni pe care le-ați acordat aplicației.