Antena Căutare

La ce preț a putut să ajungă un șezlong pe litoralul românesc. În ce stațiune costurile sunt exorbitante

Sezonul estival a sosit! Vara a început în forță, iar temperaturile au crescut considerabil. Vremea este perfectă pentru plajă, însă prețurile i-ar putea contraria pe turiști.

Galerie
S-a dat startul sezonului estival 2024 | Shutterstock

Litoralul românesc este pregătit pentru valul de turiști care va lua cu asalt în această vară plajele. Temperaturile insuportabile, mai ales din capitală, îi fac pe oameni să se refugieze în stațiunile de la malul Mării Negre.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Andreei Bănică de pe litoral, în această vară. Cum arată camerele

La ce preț a putut să ajungă un șezlong pe litoralul românesc

În ciuda entuziasmului de început de vară, turiștii devin rapid reticenți după ce află prețurile la care au ajuns serviciile de pe litoral.

Articolul continuă după reclamă

Constănțenii au inspectat plajele și au observat câteva particularități. Potrivit unei surse, plajele din Mamaia și Mamaia Nord sunt goale, în ciuda faptului că sezonul estival a început la data de 1 iunie.

Citește și: Cât costă un borș de pește pe litoral la începutul sezonului estival 2024. Prețul i-a scandalizat pe unii turiști

Acest lucru i-a contrariat, mai ales că vremea este perfectă pentru plajă. Nu a durat mult până ce au observat ce i-ar putea ține la distanță pe turiști: prețul șezlongurilor.

Costul de închiriere a unui șezlong i-a uluit. Pe o plajă populară din Mamaia Nord, un șezlong costă 100 de lei. Este adevărat că sunt și plaje unde prețurile pornesc de la 30 sau 50 de lei, însă pentru o familie mai numeroasă, costurile unei zile de plajă se ridică virulent.

La costul șezlongului se adaugă și cel al gustărilor de peste zi, cât și masa de prânz. Toate acestea necesită un buget destul de mare pentru românii de rând. Bineînțeles, oricând se poate apela la cearșaf sau la prosop, însă puține mai sunt plajele unde mai este loc pentru ele.

Citește și: La ce sumă ajunge bacșișul unui ospătar care lucrează la un club de lux de pe litoral: „Se vede masa cu valoare”

În ce stațiune costurile sunt exorbitante

Potrivit sursei menționate anterior, stațiunea cu prețurile cele mai mari nu este Mamaia, ci Vama Veche. Spiritul plajei și petrecerile până în zori au făcut-o una dintre cele mai populare stațiuni.

Mulți turiști au fost nevoiți să găsească alte alternative când s-au lovit de prețurile mari. Un șezlong în Vama Veche costă 80 de lei, un preț piperat pentru așteptările multora.

Citește și: Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt

Nemulțumirile au început să apară în rândul românilor, care au vociferat pe un grup dedicat stațiunii în cauză: „80 lei să stai la șezlong. Să nu ne mai mirăm de ce nu avem turiști... Rușine” sau „Cam puțin. Puteau cere rinichii pentru o săptămână pe plajă”.

Turiștii români au găsit rapid opțiuni care să le fie pe plac, dar și în bugetul permis: „În Constanța, la Plaja 3 Papuci este 25 lei” sau „În Mamaia e 30 de lei”, dar și „În Creta, stațiunea Rethimo, în centru, erau 2 șezlonguri cu umbrelă între 5 și 9 euro”.

Citește și: Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de paște. Românii nu renunța la preparatul consacrat de la mare

Și prețul băuturilor la barurile de pe plajă a crescut. Dar și de această dată turiștii au găsit o soluție, și anume achiziționarea băuturii înainte de a merge pe plajă din supermarketuri, unde prețurile nu variază atât de mult de la un sezon la altul.

Unii au sugerat alegerea unei vacanțe pe litoralul bulgar, unde serviciile de pe plajă sunt la prețuri rezonabile.

Nemulțumirea este una generală. În ciuda alternativelor mai ieftine, românii preferă atmosfera unică de pe litoralul românesc.

(P) Promenada Mall devine gazda celor mai așteptate concerte de rock alternativ, din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x