Ingrediente
- 300 g file de crap
- 30 g ceapa
- 10 g usturoi
- 2 Oua
- 50 g faina
- 50 g pesmet auriu
- 60 g unt
- 30 g broccoli
- 30 g cartofi
- 30 g ardei gras
- 5 g tarhon
- 50 g lamaie
- Sare, piper
Mod de preparare
Mihai Zamfira a castigat passcard-ul editiei 5 Top Chef, cand a impresionat juriul cu reteta sa, "fishcake cu garnitura de legume sote", inspirat de filmul "Avatar". Sa aflam si noi reteta sa:
Fileul de crap se alege de oase, se opareste, se pune pe o sita, se scurge si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga usturoiul si ceapa fina data prin razatoare. Din pasta obtinuta, omogenizata bine, se formeaza 2 chiftelute dreptunghiulare, care se dau prin faina si se paneteaza cu pesmet fin auriu.
Se prajesc la foc iute pt a prinde o crusta crocanta si uniforma. Legumele se blanseaza pe apa oparita, se scot pe apa cu gheata si se soteaza intr-un sos din unt, lamaie, tarhon si usturoi.
Pe farfurie, se monteaza legumele ca “pat”, apoi se aseaza chiftelutele din peste si se orneaza.
Asta e tot. Reteta este gata.
Pofta buna!