Ingrediente
- 2 000 g piept de rata
- 15 g sare
- 2 g piper
- 20 g ardei iute
- 20 ml sos de soia
- 20 ml ulei de susan
- 500 g muguri de palmier
- 500 g ardei gras
- 500 g morcov
- 500 g telina
- 30 g ceapa verde
- 20 g amidon
Mod de preparare
Pieptul de rata se taie in romburi pe partea cu piele, dupa care se va pune intr-o tigaie incinsa, cu pielea in jos. Se intoarce, apoi se introduce la cuptor la o temperatura de 200 grade Celsius timp de 10 minute.
Legumele se taie betisoare subtiri, se condimenteaza, se dau cu amidon si se trag la tigaie cu sos soia, ardei iute si ulei de susan. Se adauga putin vin pentru a se forma sos. Se prezinta legumele cu sosul iar pieptul pe langa sau se poate taia julienne pieptul de rata si amesteca cu legumele .
Reteta lui Nico Lontras: Curry de rata cu orez salbatic si chutney de papaya... Reteta lui Dan Bogatu: Tochitura in stil asiatic...