Ingrediente
- 150 g Aripi curcan (dezosate)
- 20 ml Ulei masline
- Sare dupa gust
- Piper proaspat macinat dupa gust
- 50 g Ardei gras rosu
- 50 g Ardei gras verde
- 50 g Ardei gras galben
- 10 g Capere
- 50 g Masline kalamata fara samburi
- 1 g Oregano
- 50 g Malai
- 75 ml Apa
- 10 g Unt
- 2 fire Rozmarin proaspat
- 10 ml Ulei masline Extra virgin
- Sos de rosii
- 20 ml Ulei de masline extra virgin
- 75 g Rosii decojite
- 1 catel Usturoi
- Sare dupa gust
- Piper dupa gust
- 3 g Zahar
Mod de preparare
Aripile de curcan se curata de inpuritati ( parleste de pene ramase) iar apoi se pun la fiert pana se fragezeste carnea. Apoi se introduce la cuptor pentru a prinde o culoare aurie.
Separat se taie cuburi de marime medie ardeiul gras(toate culorile) si se pune la calit pana ce ajunge sa aiba o textura usor al dente spre bine facut, se adauga si caperele si maslinele, se condimenteaza cu sare,piper si oregano.
Se face mamaliga cu apa, unt si sare (pana este facuta bine la foc mic).
Se pune la calit catelul de usturoi in ulei de masline pana ce capata o usoara culoare aurie, iar apoi adaugam rosiile decojite, sare si piperul. Se lasa la foc mic pana este bine facut, iar apoi adaugam si zaharul pentru a reduce aciditatea din sosul de rosii. Se paseaza la blender de mana si se da deoparte.
Se aseaza toate preparatele pe farfurie si se garniseste cu ulei de masline si rozmarin proaspat.
Reteta lui Adrian Iuriciuc: Sote dulce de mere si gutui cu praz aromat cu portocala... Reteta Ceraselei Lungu: Legume la gratar, orez simplu si sos pesto cu cactus...