1. De cat timp sunteti bucatar si ce experienta aveti?
Din 1992 cand am terminat cursurile scolii. In 1994, m-am angajat la Sofitel, in 1997 am lucrat in Germania pentru a putea cumpara o casa si pentru a oferi un viitor mai bun familiei mele. In '99 am plecat pe un vas de croaziera, ca al treilea bucatar, iar in doi ani am ajuns sef de sectie. Pe vapor am promovat pe pozitia de sous chef, avand in subordine intre 30 si 40 de oameni. Ulterior mi s-a oferit un post de sous chef la Radisson si, dupa patru ani petrecuti aici, m-am hotarat sa o iau pe cont propriu.
2. Unde va desfasurati activitatea in prezent?
Acum sunt la Mike Pub si ofer consultanta.
3. Care este cea mai mare realizare profesionala?
Momentul in care mi-am castigat functia de sous chef pe vas. In 2010, am facut parte din echipa care a castigat titlul de "Hotelul anului" la Radisson.
4. Pe ce fel de bucatarie sunteti specializat?
Pe bucatarie internationala. Am lucrat pe carnuri si gratare (sea food, roasting grill).
5. Ce instrument de bucatarie stapaniti cel mai bine?
Cutitul. Am lucrat intr-un mediu foarte bine organizat, in care bucatarul cerea comanda de carne, nu trebuia sa o transeze el. Dar am vazut multe transari si cred ca ma pricep.
5 intrebari pentru Mihai Zamfira... 5 intrebari pentru Mihaita Ionita...